Yusufeli'nde 42 yıldır esnaflık yapan Ahmet Altunkaya, yeni ilçe merkezinde hak sahibi olamaması nedeniyle iş yerini yeni yerleşim yerine taşıyamadı. 

Türkiye'nin en büyük barajı olan Yusufeli Barajının su tutmaya başlamasının ardından baraj havzasındaki su seviyesi her geçen gün yükseliyor.

6d4c7466-6045-4276-b452-ea927385a094

Baraj suları nedeniyle eski ilçe merkezindeki bazı mahlle ve caddeler su altında kalınca haksahibi olamadığı için yeni ilçe merkezine taşınamayan vatandaşlar dükkanlarını bir an önce boşaltmak için yoğun mesai harcıyor. 


Hopa'dan gelerek 1979 yılından beri Yusufeli'nde yaşayan ve burada esnaflık yapmasına rağmen hak sahibi olamayan Altunkaya, eski iş yerindeki malzemelerini sular altında kalmaması için apartopar taşımak zorunda kaldı.

Yaklaşık yarım asırdır ilçede ikamet eden ve iş yeri çıkmaması nedeniyle isyan eden Altunkaya, yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için yetkililerden yardım bekliyor. 

Dükkandaki eşyaları boşalttığı esnada gazetemize özel açıkalamlarda bulunan Altunkaya, "Su kapımıza dayandı, biz de mecburen dükkanı boşaltmak zorunda kaldık. En son taşınanlardan biriyim. Dükkanı boşalttım ama eşyaları nereye götüreceğim bilmiyorum. Çünkü yeni yerleşim yerinde bir iş yerim yok." dedi.

ac6fc1de-9b92-4e86-82bb-b97338cf8c41

Yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için yetkililer ile defalarca görüşmesine rağmen bugüne kadar sorunun çözülmediğini ifade eden Altunkaya, "Sizi mağdur etmeyeceğiz, dükkan vereceğiz deseler de mağduriyetimiz ortada. Dükkan falan verildiği yok, biz adalet istiyoruz. Hakkımızı istiyoruz. Baraj nedeniyle elimizdeki iş yerimiz gitti ama bize bir tane hak tanımadılar. Şimdi emekli maaşımıza kaldık, onunla nasıl geçineceğiz biri bize söylesin." diye konuştu. 

Büyük Yusufeli Mitingi Büyük Yusufeli Mitingi

38078b4e-a64f-4415-a150-452d74e897e9

Editör: Haber Masası