78'liler derneği Başkanı Seyfettin Altıkulaç, 12 Eylül Askeri Darbesi sonrası işkenceye maruz kalarak, boğazına sıcak su dökülen ve bundan dolayı da gırtlak kanserine yakalanan öğretmen Enver Karagöz'ü ölümünün 14. yılında bir mesaj yayınlayarak andı.
Yakın tarihte safra kesesi ameliyatı olan ve Pandemi nedeniyle etkinlikler yapılamadığı için yazılı anma mesajı yayınladı. Mesajında şu ifadeler yer aldı;
“Bugün Enver Karagöz öğretmenimizin ölümünün 14. yılı. Aziz hatırası önünde eğiliyor. saygıyla anıyoruz. Sosyalistler ve solcular dünyanın neresinde olursa olsun, her koşulda ülkelerini sever ve bağımsızlık anlamında mücadele ederler. Kendi öznesinde dünya halklarının kardeşliğini savunur. Bir ülkenin diğer bir ülkeyi işgal etmesine karşı dururlar. Bu işgal ister açık olsun, ister gizli olsun, emperyalist işgallerin tümüne karşı ülkelerin bağımsızlık duruşunda sosyalistler toplumun veya ülkelerinin vicdanıdırlar. Bizler 12 Mart Muhtırası, 12 Eylül dönemlerinde bağımsızlık mücadelesi verdik.
Enver Karagöz de bu mücadeleyi verenlerden biriydi. Yapılan işkenceler sonucunda gırtlak kanseri oldu. Biz sosyalistler vatan hainliğiyle suçlandık. Vatan hainliğiyle suçlanmak biz sosyalistler için namus denen ölçülere eş değerdir. Ne zamandan beri ülkesinin topraklarını, zenginlik kaynaklarını emperyalistlere satanlar vatansever oldular!
İki dönem 12 Mart ve 12 Eylül darbeleri solcuların üzerinden silindir gibi geçti. Solcular bu güzel ülkemizin bırakın yerüstü, yeraltı kaynaklarını, zenginliklerini satmayı bir santim toprağını bile satmadılar. Hiçbir kişi veya kuruluş gerçek sosyalistlerin ülkesine ihanet ettiğinin belgesini gösteremez. Oysaki; bu güzel ülkemizi yabancılara satanlar, peşkeş çekenler, iş birliğini yapanlar itibar gördü. Takdir kamuoyunundur.
İŞKENCECİLER ÖNCE ONUN SESİNİ KATLETTİLER!
Değerli İnsan, demokrasi ve insan hakları savunucusu Türkiye Almanya İnsan Hakları Derneği TÜDAY Kurucusu Üyesi Enver Karagöz’ü 30 Mart 2007 sabahı kaybettik. Enver Karagöz Artvin Şavşat ilçesi Oraklı köyünde 1948 yılında dünyaya geldi. 12 Eylül öncesi, Artvin Kazım Karabekir Lisesi’nde öğretmenlik yaptı. Bütün devrimci eylemlerde ön saflarda yer alıyordu. Demokratik öğretmen Hareketi TÖBDER’in üyesiydi. Mitinglerde yaptığı heyecanlı konuşmalarla kitleleri harekete geçirirdi.
Çok güzel şiir okurdu. 12 Eylül de Enver Karagöz eşiyle birlikte gözaltın alındı, ağır işkencelere uğradı. Artvin Devrimci Yol davasında yargılandı. 12 Eylül rejimi onu susturmak istiyordu. Halkı özgürlüğe mücadeleye çağıran şiirler okunmaması ve bir daha kitlelere seslenmemesi için ağır işkenceden geçirilerek sesini katlettiler. Gördüğü işkence üzerine gırtlak kanserine yakalandı.
12 EYLÜL REJİMİ ONU YILLARCA SİYASİ
MÜLTECİ OLARAK YAŞAMAYA ZORLADI!
12 Eylül Rejimi onu yıllarca yurt dışında siyasi mülteci olarak yaşamaya zorladı. Bir aydın olarak toplumsal mücadelesine yurt dışında da devam etti. Bu çerçevede 1989 yılında kurulan Türkiye Almanya İnsan Hakları Derneği (TÜDAY)’ın kurucuları arasında yer aldı. Ayrıca İstanbul 78’liler kurucusu oldu. İnsan Hakları ve Demokrasi mücadelesine, aramızdan ayrıldığı güne kadar aktif olarak devam etti. İnsan sevgisi dolu, tutarlı ve kararlı kişiliği ile değerli arkadaşımız insan hakları savunucusu Enver Karagöz’ü kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta ailesi olmak üzere, tüm dostlarına, demokrasi ve insan hakları savunucularına, barış, özgürlük ve adaletten yana olan herkese başsağlığı dileriz. Işıklarda uyusun.”

Ardanuç Belediye Başkan Adayı Netleşti Ardanuç Belediye Başkan Adayı Netleşti

Editör: Haber Merkezi