Gebe Okulu Nedir? Gebe Okulu Nedir?

Çekya Prag Kimya-Teknoloji Üniversitesi, Romanya Galatı Üniversitesi, İtalya Torino Üniversitesi, Ukrayna Bilimler Akademisi Tek Kristaller Enstitüsü ve Gürcistan Tarım Üniversitesi’nin proje ortağı olduğu çalışanın bütçesi 120 bin euro değerinde.

 Erasmus ofis koordinatörü Dr. Öğr. üyesi Hakan Gültekin yeşil kimya projesini almaya hak kazana Türkiye’deki 11 üniversiteden birisi olduklarını kaydetti.

Zermek (Ruscus colchicus) ve Kanteron Türleri (Hypericum androseamum L.) ile tıbbi aromatik bitkilerin çalışması yapılacağını aktaran Gültekin, “Projemiz Artvin bölgesinde yetişmekte olan iki adet tıbbi ve aromatik bitkinin yeşil kimya kapsamında işlenerek ve sağlık sektörüne kazandırılarak kapsül, merhem gibi ürünler ortaya çıkarmayı ve böylece bölgesel bir kalkınma hedeflemektedir. Projemiz bu amaç doğrultusunda yapılacak çalışmaları çalıştaylar, eğitimler, uluslararası sempozyumlar, makaleler aracılığı ile yaygınlaştırarak farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır. Ayrıca projemiz tıbbi ve aromatik bitkiler alanında yapılacak çalışmalara bir örnek oluşturarak bu tür çalışmaların yaygınlaştırılmasına katkıda bulunacaktır. Projemizde yer alan ortaklarımız kendi alanlarında önemli başarılara imza atmış ve uzun yıllardır işbirliği yaptığımız ortaklarımızdır.” dedi.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası