5376 Öğrenci yurtlara yerleşti 5376 Öğrenci yurtlara yerleşti

Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, bölümlerini dereceyle bitiren öğrencilere başarı ve mezuniyet belgesi verildi.,

açü mezuniyet (6)

Programda konuşma yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Bülent Sağlam, Bugünün çok uzun bir emeğin, gayretin, fedakârlığın, mücadelenin, sabrın ve sebatin meyvelerini toplama günü olduğunu söyledi.

açü mezuniyet (2)

Mezuniyetin yıllarca verilen emeğin hasat günü olduğuna işaret eden Sağlam, üniversitenin geçmişinden bahsederek, “2007 yılında kurulan Üniversitemiz halihazırda 565'i akademik olmak üzere toplam 927 kişilik personeliyle eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Üniversitemizde 6.421 önlisans, 4.884 lisans ve 661 lisansüstü olmak üzere toplam 11.966 öğrencimiz bulunmaktadır. Üniversitemiz kuruluşunun 16. yılına kadar önlisans, lisans ve lisansüstü programlardan toplam 18.340 öğrenci yetiştirerek mezun etmiştir. Üniversitemizde 1 lisansüstü eğitim enstitüsü, 9 fakülte, 2 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu bünyesinde; 6 doktora, 24 yüksek lisans, 28 lisans ve 54 önlisans programı bulunmaktadır. Ülkemizin ihtiyaçları ve bölgemizin potansiyeli dikkate alınarak yapılan kapsamlı araştırmalar neticesinde üniversitemize yeni birim, bölüm ve programların kazandırılması çalışmaları da devam etmektedir. Bu kapsamda bir müjdeyi de sizlerle paylaşmak isterim. Yeni yerleşim yerine taşınan Yusufeli ilçemizde, Yusufeli Meslek Yüsekokulu bünyesinde YÖK tarafından öğrenci alımına izin verilen 4 ayrı programda 2023-2024 akademik yılında eğitim öğretime başlıyoruz. Artvin'imize ve Yusufeli'mize hayırlı olsun.

açü mezuniyet (5)

Bunun yanında, Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, Hopa İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü, Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümlerine de aynı şekilde öğrenci alımı yapılacaktır. Üniversitemiz bir taraftan nitelikli ve donanımlı öğrenci yetiştirme faaliyetlerine devam ederken diğer taraftan akademik çalışmalarla da uluslararası sıralamalardaki yerini artırmaya gayret etmektedir. Bu kapsamda Üniversitemiz, küresel bir sıralama kuruluşu olan SCImago Institutions Rankings (SIR), 2023 sonuçlarına göre genel kategoride ülkemizdeki üniversiteler arasında 43. sırada yer alma başarısını göstermiştir. Aynı kuruluşun sıralamasında Üniversitemiz Ormancılık alanında ülkemizdeki üniversiteler arasında 2. sırada, dünya üniversiteleri arasında 369. sırada yer almıştır. Benzer şekilde Matematik alanında Türkiye'de bu kategoriye giren 103 üniversite içinde 31. sırada, Tarım ve Biyolojik Bilimler alanında 100 üniversite içinde 38. sırada yer alma başarısını göstermiştir. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler alanında ihtisas üniversitesi seçilen Artvin Çoruh Üniversitesi, yürütmekte olduğu ulusal ve uluslararası projeleriyle Artvin ilinde Tibbi-Aromatik bitkiler alanında büyük bir seferberlik başlatmıştır. Üniversitemiz, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında sürdürülebilir bir anlayışla akademik gücümüz, öğrencilerimiz ve tüm paydaşlarımızla birlikte bölgemizden başlamak üzere ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak için yoğun bir gayret göstermektedir.” dedi.

açü mezuniyet (3)

Mezun olan öğrencilere kariyer hayatlarında başarılar dileyen Sağlam, “Bir üniversitenin kimliğinin temel bileşenlerinden birisi mezunlarıdır; mezun olan öğrencilerin, bilime, sanata, toplumsal gelişime katkıları; hayattaki başarıları, çabaları ve duruşlarıdır. Artvin Çoruh Üniversitesi, belki de her şeyden evvel, sizlerin güçlü karakteri, hayattaki başarısı, sağlam duruşu, gayreti ve çalışma azmi ile anılacaktır. Bu nedenle, mezun olduğunuz üniversitenizi hayatınız boyunca güçlü bir şekilde göğsünüzde taşıyacaksınız.  Hayatınızda yeni bir sayfa açıyorsunuz. Bu yeni başlangıçta vatanınız, milletiniz ve sevdikleriniz için sorumluluk almak durumundasınız. Bu yolda azimle, sabırla, gayretle, fedakârlıkla ve iyilikle ilerlerseniz mutlaka kazanırsınız. Sözlerime burada son verirken mezuniyetinizi Artvin Çoruh Üniversitesinin tüm mensupları adına tebrik ediyorum. Bugünü, bir ayrılık olarak görmeyin ve bağlantınızı koparmayın. Unutmayın sadece bir tık mesafesindeyiz ve sizlerden gelecek güzel haberleri bekliyor olacağız. Bundan sonraki hayatınızda hepinize sağlıklı, mutlu, huzurlu, birlik ve beraberlik içinde başarılarla dolu bir ömür diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” diye konuştu.

açü mezuniyet (1)

Törene Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Üniversite akademik kadrosu çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası