Eğer zarlar hileli ise kumarı hep o hileli zarı atan kişi kazanırmış! Başkasına hep iki bir gelirken, kendisine hep düşeş gelirmiş!. Hileli zarların filmi yapıldı da; hileli, hukuksuz siyasetin adaletsiz seçimlerin filmi henüz yapılmadı.! 

Bu kadar adaletsiz seçimde yine de ülkenin yarısı oyunu adaletten, doğrudan, sevgiden, kardeşlikten, barıştan yana oy kullandı.

*

Merhum Erbakan’ın  bir sloganı vardı; “Adil Düzen” yani  ülkede yaşayan herkese eşit mesafede  duran; zengin, fakir, akraba kadın, erkek demeden önce insan, önce hak diyerek, yönetme düzen vadederdi.

Yine merhum Ecevit’in 1973 yılında hazırladığı seçim programında,

“Ne yoksulluk ne baskı...Ne ezen ne ezilen... insanca, hakça bir düzen."  sloganı ile halkın duygularına dokunmuştur.

Her iki lider de bu slogan ile partilerini  değişik dönemlerde 1. Parti yapmıştır. 

Her iki lider de halkın refahı için önemli adımlar atmışlar, bundan rahatsız olanlar hemen devreye girmiş ve hükümeti düşürmüşlerdir.

O zaman seçimler gerçekten adil olurdu. İktidardaki parti ile muhalefette ki partiler devlet imkanlarından eşit faydalanırlardı.

Devletin TV’sinde olması gerektiği kadar yer alır, iktidar muhalefet liderleri seçim sürecinde kurulan “ TÜRKİYE MASASI” etrafında parti programlarını konuşur, herkes pür dikkat onları dinler, karar vermede bu programlar çok etkili olurdu.

Seçimi etkileyecek 3 bakan Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanları  istifa ederdi. İktidar partisi başbakan örtülü ödenekten para harcamazdı. Kısacası bütün partiler aynı start çizgisinde  start hakeminin yani YSK’nın yani halkın işaretini beklerdi.

Koşu esnafında asla birbirlerine çelme takmaz,faul yapmaz, hatta düşeni kaldırırlardı. Hakem YSK kuralları ihlal edene en ağır cezayı verirdi. Kazanan tebrik edilir, alkışlanırdı. Çünkü şaibesiz tertemiz, tartışmasız bir yarış olurdu...

Seçim bitikten sonra İktidar görevini yaparken muhalefet denetim görevini yapar, yanlış eksik işlerden hesap sorabilirdi! Şimdi öyle mi? Soru önergesine bile cevap verilmiyor!  Neredeyse muhalefet olmamalı diyecekler! Dikensiz Gül istiyorlar!

 Değerli Dostlar, “Tüfek icat oldu mertlik bozuldu” misali tüm demokrasi kuralları, adil şartlar bizzat iktidar tarafından ortadan kaldırıldı! 2002 yılında Bu temiz, adil kurallar ile yani demokrasi ilkeleriyle iktidara gelen AKP ve Erdoğan, zaman içinde “kuraldışılığı” meşrulaştırdı!

AKP’ye oy verenler bile kazanmış olsalar da adil seçim şartları içinde kazandık diyemiyor! Sadece “kazandık!!!” diyorlar!

Hele bu ucube tek adam rejimi olan “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”nden  sonra yapılan seçimler o kadar adaletsiz ki konuşmaya bile gerek yok!

Kazanmak için her şey mübah olur mu?

Kazanmak için tüm kuralları çiğnemek ne demek?

İktidar olmak için, montaj, şantaj ne demek?

İktidar olmak için hakaret, aşağılamak, ihtira etmek ne demek?

Kazanmak için devletin yani halkın olan olan kaynaklarını sınırsızca kullanmak ne demek?

Camide, kışlarda, okulda siyaset yapmak ne demek?

Devletin Diyanetini, çakarlı araçlarını,  benzinini, uçağını, tankını, topunu, İHA’sını, SİHA’sını siyaset için kullanmak ne demek?

Devletin yayın organlarını sadece hükümetin kullanması, muhalefete cevap hakkı bile verilmemesi ne demek?

Yurt dışında ki vatandaşların oy kullanması ne demek? Nerede yaşıyorsan oyunu orada kullanırsın. Fransa’daki vatandaş Türkiye’de neden oy kullanır arkadaş?

Ankara’da yaşıyorsan seçim anında Ankara’da değilsen oy kullanamıyorsun. Bu yüzden oy deresine gitmek için insanlar imkansızlık içinde 1 günlük seyahat etmek zorunda kaldı!

Birçok insan sandığına gidemedi! Ama Avrupa’da yaşayanlar Avrupa’nın her yerinde Türkiye için oy kullanabilir!!!! Bu da bir adaletsizlik!

Türkiye’ye sığınmacı, mülteci olarak gelenler nasıl oy kullanır? Üstelik de onların  oyunu alabilmek için  bu kadar taviz verilir mi?

Türkiye’de seçim sonuçları Erdoğan posterleri ile Suriye’de, Ortadoğu’da Almanya’da Avrupa’da kutlanıyor!

Avrupa seviniyor, Çünkü BOP kapsamında kendi kirli işgalleri sonucunda  göç eden Suriyelilerin kobtrolü bu dayede sayede sağlanıyor!

Suriyeliler seviniyor nasıl sevinmesinler, 11 yıldır ekmek elden su gölden...Suriye’de savaş bitti! Ama İşgaller devam ediyor. Amerika’sı, İngilizi’i, Rus’u  orada! Hayırdır orda işiniz ne diyen yok!

Milyonlarca Suriyeliyi, Afganlıyı niye bize yüklediniz diyen yok! AKP adeta bu göçmenlerin hamisi oldu.! Yetmedi vatandaşlık verdi vermeye devam ediyor.!

Biz Ortadoğu ülkesi olduk da haberimiz mi yok?  Aklıma Lübnan geliyor! Lübnan’ın başına gelen bizim başımıza mı gelecek?

Asıl “beka” sorunu bu değil mi? Siz seçimi “kazanırken, ülkenin geleceğini kaybetmek!

Velhasıl yukarından aşağıya sıraladığımız bu ahval ve şerait içinde adil bir seçim yaptık. Kazananı yürekten kutluyoruz, diyebiliyor musunuz? Ağzınızla söyleyebilirsiniz Ama yüreğiniz, vicdanınız sizi yalanlar.!

Bu kadar adaletsizlik hangi dinde, hangi düzende, hangi demokratik hukuk ülkesinde yaşanmıştır?  Sonuç olarak siz bu seçimi rakamlarla kazandınız. Ya milyonların vicdanında?