Seçim sonuçlarının belli olmaya başlamasıyla, AK Parti, MHP ve Yeniden Refah Parti vatandaşlar valilik önünde toplandı.

Vatandaşlar burada ellerine aldıkları Türk Bayrakları ile marşlar ve şarkılar söyleyip davul zurna eşliğinde horon oynadı.

Meşalelerinde yakıldığı kutlamalarda Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atarak seçim zaferini kutladı.

Kutlamalarda vatandaşlarla birlikte horon oynayan AK Parti'den 28. dönem Artvin milletvekili seçilen eski bakanlardan Faruk Çelik daha sonra vatandaşlara yönelik bir konuşma yaptı.

kutlama (4)

Konuşmasında birlik beraberlik vurgusu yapan Çelik, “14 Mayısta Artvin’i birinci yaptınız Türkiye’de cumhur ittifakını birinci yaptınız. 28 Mayısta Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı 13. Cumhurbaşkanı yaptınız. Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Sağ olun var olun. Bahar gelecek dendi geldi mi? Her şey çok güzel olacak denildi oldu mu? Millet ne derse o olur. Milletin dediği en güzeli en doğrusudur. Biz sorumlu siyasetin temsilcileriyiz. Bizim için 170 bin Artvinli aynıdır hiç birini birbirinden ayırmayız.” dedi.

kutlama (2)

Artvin’e hizmet sözü veren Çelik, “Biz siyaseti gönül kırmak için değil gönül yapmak için yapıyoruz. Birileri farklı düşünebilir ama bu meydanı dolduran Artvinlilere sesleniyorum gönüller yapmaya geldik. İnşallah Artvin’imizde Türkiye’mizde yeni bir dönem başlamıştır. Bu dönemin adı hizmet dönemidir. El birliği ile gönül birliği ile büyük bir dayanışma içerisinde cumhur ittifakının meclisteki çoğunluğu ve cumhurbaşkanımızı 13. Cumhurbaşkanı olarak kolları sıvıyoruz Artvin’e hizmet için. Bizi anlayanlar oldu anlamayanlar oldu. Anlamayanlar yarı yolda anlayacak. Ama siz anlayan hemşerilerimize diyorum sizleri mahcup edecek hiçbir işin içerisinde olmayacağım. Sizlerin yüzünü güldürecek güzel hizmetlerle buluşacağız. Konuşacağız, dertleşeceğiz hem ülkenin hem Artvin’in sorunlarını çözeceğimizin sözünü bu meydandan bu anlamalı geceden veriyorum.” diye konuştu.

kutlama (3)

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, yaptığı konuşmada seçimde kaybedenin olmadığını söyleyerek, “Türkiye kazandı. Artvin kazandı. 85 milyon kazandı. İnanın Türkiye’ye hain gözlerle bakanlar kaybetti. Seçim sonuçlarının hepsinin başımızın üstünde yeri var. Yerel yönetimde de mecliste de nerede olursa olsun Türkiye demokrasi örneği gösteriyor. Bunu kabullenmek hepimizin vazifesidir. Hiç kimse kimseye zorla oy verdirip zorla bir makama oturtamaz. Bunu kabullenmeyenler de kabullenmek zorundalar. En ufak bir taşkınlığa sebebiyet verilmemelidir. Sizlerden de sükûnetli hareket etmenizi özellikle istiyorum. Seçim sonuçları hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

AK Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı, yeni Türkiye yüzyılının yazıldığını belirterek, “Bugün sıradan bir gün değil. Bugün Türkiye yüzyılının aralandığı yüzyılın başlangıcı olan gündür. Yarın 29 Mayıs 1453 yılında İstanbul’un fethi ile Orta Çağın kapanıp yeniçağın açıldığı gündür. Bugün de dünyada Türkiye yüzyılının başlangıcı olan bir gün olacak tarih bunu böyle not alacak.” ifadelerini kullandı.

Temayül yoklaması yapıldı Temayül yoklaması yapıldı

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Serdar Kılınç da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu daha başlangıç. Ayasofya’nın açılması, Karabağ’ın geri alınması, İHA ve SİHAlar daha başlangıç. İlmiyle bilimiyle, teknolojisiyle dünyaya lider ülke Türkiye’nin daha başlangıcı.”

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası