Vatandaşlarla birlikte iftar sofrasında buluştular Vatandaşlarla birlikte iftar sofrasında buluştular

Artvin Valiliği koordinesinde merkez ve ilçelerdeki sorunların tespiti ve çözüme kavuşturulması için başlatılan toplantılar devam ediyor.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk ve eski bakanlardan AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik’in başkanlığında Gençlik Merkezi Toplantı salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Demirhan Elçin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Dereci, kurum müdürleri, köy muhtarları, sivil toplum, kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 Toplantıda köy muhtarları isteğe bağlı olarak tek tek söz alarak köylerinde yapılması gereken, acil çözüm bekleyen işler hakkında istek ve taleplerini dile getirdi.

Toplantıda, köy muhataralarının dile getirdiği sorunlar arasında bozuk köy yollarının onarılması ve asfaltlanması, eskimiş elektrik hatlarının yenilenmesi, içme ve sulama suyu sorunları ile kadastro sorunlarının çokluğu dikkat çekti.

Toplantıya doğalgaz sorunu damga vurdu

Toplantıda Aşağı Şehitlik ve Salkımlı köyleri ile Artvin merkezdeki bazı mahalle muhtarlarının doğalgaz talepleri de gündeme geldi.

Akmercan Doğalgaz 3

Yanı başlarında doğalgaz hatlarının olmasına rağmen söz konusu yerleşim alanlarına doğalgaz verilmediğini ifade eden muhtarlar sorunun çözümü için ilgililerin gerekli adımları atmasını istedi.

Kentte doğalgaz çalışmalarını yürüten firmanın müdürü Akif Gümüşçıbık Şehitlik köyüne doğalgaz verilememesinin nedenin imar ve iskan planlarındaki sorunlardan kaynaklandığını ifade ederek, “Salkımlı köyüne doğalgaz verilmesi için bölgeden geçen borulardaki basıncın düşürülmesi gerekiyor. Bölgeye sanayi sitesi yapılması planlanıyor. Sanayi sitesi yapıldığında bölgede gerekli yatırımlar yapılacak ve köye de doğalgaz verilecektir.” dedi.

Gümüşçıbık, devamında Artvin merkezde doğalgaz verilemeyen yerlere ilişkin yaptığı açıklamada da şunları söyledi:

“Artvin’de 2026 yılına kadar yatırım planlarımız var. Planlarımızın daha fazlasında yatırımlar yaptık. Artvin Belediyesi ile yaşadığımız sıkıntılar nedeniyle 2023 yılında Artvin’de yatırım yapmayacağız. Tüm yatırımlar Şavşat’ta olacak. Artvin il genelinde yaklaşık 10 bin aboneye doğalgaz veriyoruz. Artvin’de yüzde 92, Şavşat’ta da yüzde 91 oranındayız.”

Faruk Çelik de sorunların bir an önce bir şekilde çözülerek vatandaşın mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası