Müftü Önal'dan veda ziyareti Müftü Önal'dan veda ziyareti


“Bu işi fırsatçılığa çevirmiyoruz, Uygun fiyatlarda mümkün olduğu kadar artış yapmadan satış yapmaya çalışıyoruz”
Kış mevsiminin etkisini iyice hissettirmesiyle vatandaşlar aktarların yolunu tuttu. Bünyelerini güçlendirip bağışıklıklarını arttırmak isteyen kişiler aktarlara yoğun ilgi gösteriyor.
Bitki çaylarına insanların bağışıklığını güçlendirmek amacıyla kışın daha çok yöneldiğini belirten Aktar Metin Çetinkaya, “Bitki çayları kıştan ziyade 12 ay boyunca kullanılan, sattığımız ürünler. Kışın biraz daha ağırlık kazanıyor, insanların bağışıklığını güçlendirmek amacıyla bu tarz ürünlere talep artıyor. Sadece kış olmaktan ziyade, hastalıklarda tedbir almak için sürekli tüketilmesi gereken ürünler arasında diye düşünüyorum. Ihlamuru sadece kış aylarında olarak düşünmeyelim, yazın da ıhlamur tüketilebilir. Özellikle ıhlamurun gece içilmesi tavsiye edilir çünkü gündüz içildiği zaman vücuda bir nahoşluk verir, bir uyku getirme özelliği vardır. Kış çaylarımız var, bitki ve baharatlarımız var, ıhlamur gibi ürünler insanların olmazsa olmazları.”
Mümkün olduğu kadar makul fiyatlarda ürün satmaya çalıştıklarını söyleyen Aktar Metin Çetinkaya “Artışlar var ama şöyle bir şey söz konusu, bulunmuş olduğumuz yer, çok küçük bir yer olduğundan dolayı ister istemez almış olduğumuz yüksek fiyattaki ürünleri çok yüksek fiyatlara satamıyoruz, satmak istemiyoruz. Çünkü dışarıya çıktığımız zaman bende bir tüketiciyim bana yapılmasını istemediğim bir şeyi bir başkasına yapmayı ön görmüyorum. Mümkün olduğu kadar makul fiyatlarda, uygun fiyatlarda malzeme satmaya çalışıyorum, bir şekilde döngü olsun ayakta durabileyim diye. Para kazanayım deyip üzerine kar koysak bugün hiç kimseye bir şey satma şansımız yok. Tıpkı un, yağ ve şeker gibi olur, 2 seneye yakındır aynı fiyattan sattığımız ürünü bugün kalkıp da yüzde 50 yüzde 100 gibi bir artış yapmamız mümkün değil. 6 ay önceki ürünümüzde 10 TL idi, şu anda 10 TL’ye satıyorum ama 6 ay önce aldığım fiyatla şu an aldığım fiyat aynı değil. Bu işi fırsatçılığa çevirmiyoruz, Uygun fiyatlarda mümkün olduğu kadar artış yapmadan satış yapmaya çalışıyoruz ama bunu kuruyemişe söylememiz mümkün değil. Kuruyemiş fiyatları aldı başını gidiyor, yılbaşının da yaklaşması sebebiyle ve birçoğunun ithal olması nedeniyle ve işin içerisine fırsatçılık girdiği zaman bu sefer müşteri ile biz karşı karşıya kalıyoruz.” dedi.
“Artışına Yetişemediğimiz Ürün Kahve”
Kahve üretiminin az olması nedeniyle fiyatların yükseldiğine dikkat çeken Çetinkaya, “Şu anda artışına yetişemediğimiz ürün kahve, bunu dolarla kıyaslamayalım dolar artmadan önce de televizyonda haberleri çıkmıştı, kahve yetiştirilen ülkelerdeki iklim şartlarına olumsuzluklarından dolayı bu sene kahve üretimi çok az. Kahve çekirdeği olmadığından dolayı tedarikçilerimiz elindeki ürünü değerinde satmaya çalışıyor. Bu sebepten dolayı son 4-5 ay içerisinde en çok fiyatı artan ürün kahve. O yüzden bizde biraz espirili olsun diye kahve kutumuzun üzerine ‘kahvenin hatrı fiyatı ile birlikte 150(TL) yıl olmuştur içiyorsak sebebi var, afiyetolsun’ yazısı yazdık” dedi.
HATİCE DİLER

Editör: Haber Merkezi