Artvin de çeşitli festivaller düzenlenir ama en çok sevilen şüphesiz ki boğa güreşleridir. Artvin halkının hayvanlara olan sevgisi boğa güreşlerine de yansımış durumdadır. Geçtiğimiz günlerde Borçka da Çğala Vadisi Festivali düzenlendi. 3 gün süren festivalde çeşitli konserler, voleybol turnuvaları ve MuayThai yapıldı. Vatandaşın en çok merak ettiği boğa güreşleriydi tabi ki… Olumsuz hava şartlarına rağmen katılımın yoğun olması bu memleketin böyle festivallere ne kadar ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Yaşlısından küçük çocuklara kadar her yaştan insan festivale akın etti. Festival alanlarının olmazsa olmazı döner ve mısıra vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Güzel mi geçti diye sorarsanız evet o soğuğa rağmen güzeldi.

Festival yapılması, düşünülmesi çok güzel ama vatandaşların rahatlıkla izleyebileceği bir alan olsaydı daha güzel olurdu. Çğala halkından tutun farklı ilçelerden yoğun bir katılım vardı. İyi, güzel hoştu ama göze çarpan bazı olaylar yaşanmadı değil. Mesela Borçka da düzenlenen festivalde protokolün olduğu yerde kocaman harflerle Murgul Belediyesi yazması hoş değildi. Murgul da Artvin’in bir parçası ama düzenlenen festival Borçka da gerçekleştiği için çok da etik olmayacak şekilde gözüktü.

Festivaller sadece gençleri mutlu eden bir olay değildir yedisinden yetmişine kadar bütün insanları bir araya getiren ateş başında sohbetlerin yapıldığı bir yandan güreşlerin izlendiği güzel bir organizasyondur. Her kesimin böyle etkinliklere ihtiyacı vardır çünkü alan kısıtlı yapılacak işler kısıtlı Borçka da. Gençlerin sosyal aktivite açısından eğlenebileceği durumların olmaması haliyle böyle festivallere yoğunluk gösterir. Bir de konser varsa yemede yanında yat durumu olur. Havaların da daha güzelleşmesi baharı hissetmemiz herkese enerji verir ve bu enerjiyi boşaltacak aktiviteler yapmak gerekir. Bu kelimelerimden sıkıldığınızı duyar gibiyim ama sosyalleşmek, eğlenmek, aktivitelerin olması gereken bir durum ve bunu her defasında dile getirmekten sıkılmayacağım.

Hayat kısa, kuşlar uçuyor diyerekten eğlenmeyi ve yaşamayı bilmemiz gerekir. Mutlu olmamak için eğlenmemek için tüm olumsuzlukları kenara bırakın ve gerçekleşen olaylardan keyif almaya bakın. Çünkü şartlar neyi gerektirirse ona uymak zorunda değilsiniz olanları kendinize uydurursanız her şey güzel olur ve böyle festivallerden geri kalmamış anın tadını yaşamış olursunuz. Mutlu, huzurlu günlerinizin olması dileğiyle…