Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Ardanuç’un yapısı, özellikleri ve genel sorunları hakkında konuştu.
Devletin yatırım yapma konusunda en cimri davrandığı yerlerin başında geldiğini belirten Başkan Demir, yatırım yapılırsa Ardanuç’un güzel yerlere geleceğini belirterek “İleride ülkenin geleceğine Işık olan bir ilçe olacaktır bundan çok umutluyum.”
Madenciler yüzünden Ardanuç’un savunma yapmaktan yol alamadığını vurgulayan Demir, Ardanuç’un diğer illere bağlantısını sağlayacak yol çalışmalarını değerlendirerek, “Devam eden yollarımız var. Birisi Ardahan yolu 30 kilometre yol bu yıl 28’inci yılı karayollarının Türkiye Cumhuriyeti devletinde 28 yıldır devam eden başka bir yolu yoktur. Ayrıca Olur’a bağlantı yolu var onunda ödeneği yoktu, neredeyse çalışma yapılmadı. O yolunda yüzde sekseni Erzurum sınırında yüzde 20'si Ardanuç sınırında. Erzurum sınırındaki tamamlandı ama ne zaman ki Ardanuç sınırına geldik frene basıldı. O iki yolun bitirilmesi çok önemli. Ülke genelinde olduğu gibi burada da göç sıkıntısı var istihdam alanlarının yaratılması lazım. En azından bu bölgede hayvancılık var, tarım var Onların desteklenmesi lazım. Onlara yeni üretim alanlarının geliştirilmesi lazım ama şu an en büyük sorunlarından birisi orman kesimi. Madenciler bu ilçenin yüzde 50'sinden fazlasını çalışma sahasına kattı. Ardanuç savunma yapmaktan Yol alamıyor ki zaten öyle bir aşamaya getirdiler ki insanlar mevcudu korursa iyi” diye konuştu.
“İnşallah buradaki tarih gün ışığına çıkarılır”
“Adakale’yi eski doğal yapısında bıraksaydık Artvin toplamına gelen turist oraya gelirdi.” Diyen Başkan Demir, “Ben ilçenin geleceğinden umutluyum Çünkü bu ilçede; organik tarım, organik hayvancılık, iç Turizm, doğa turizmi gelişecek onlar Bizim lehimize. İleride ülkenin geleceğine Işık olan bir ilçedir bundan çok umutluyum. Cehennem Deresi kanyonu projesi ülke için güzel bir yatırım Çünkü burada güzel bir değer var o değerinde meydana çıkması, ziyaretçi alması ve yöre ekonomisine katkı sağlaması önemli. Orada hem Artvin İl Özel İdaresi, hem Kültür Bakanlığı, hem DOKA hepsi kaynak vererek geldi. Ama az önce bahsettiğim Ardanuç’a cimri olma işi orada da var. 10 lira ödemesi gerekiyorsa 2 lira veriyorlar 1 lira veriyorlar iş uzuyor. O noktada devletin yetkili kurumlarından kaynak aktarılması lazım. Bu güzel bir yatırımdır yapanlara teşekkür ediyoruz. Aynı şekilde Adakale de Artvin tarihi demek, Doğu Karadeniz'in tarihi demek Adakale’den geçer. Orada da yeni uyanıyoruz güzel çalışmalar projeler var Adakale’yi eski doğal yapısında bıraksaydık Artvin toplamına gelen turist oraya gelirdi. Hopa sahil ticareti dışındaki ilçelerde olan ziyaretçilerin tamamı kadar buraya turist gelirdi bozulmamış olsaydı. Şimdi bunun devlet yetkililerince onay verilerek projelerin başlanması ilçe adına sevindirici bir durum. İnşallah yatırıma dönüşür buradaki tarih gün ışığına çıkarılır” ifadelerini kullandı.
“Çocuklarımız Özel Vakıflara, Tarikatlara Gitmesin Diyoruz”
Ardanuç’ta ki Yüksekokul bünyesinde ki öğrencilerin yurt sorununa kalıcı çözüm bulunmasının hayati önem taşıdığını söyleyen Başkan Demir, “Ardanuç'ta yüksekokul var burada da öğrencilerin barınma sıkıntısı var. Milli Eğitim, Kaymakamlık ile birlikte eski bir adliye lojmanı vardı o tadilat edildi. Sağlık Ocağı vardı bir grup orada misafir ediliyor öğretmen evinde misafir ediliyor. Aşağı yukarı yüzde 50-60'ı yine devlet kurumlarında Ama bunlar eski binalar, sağlıksız, Yurt vasfı taşımayan binalar biz istiyoruz sorunu kökten çözelim maalesef devletin yatırımcı kurumları bunu özel Vakıflara ihale etmişler son derece yanlış. Biz de çocuklarımız özel vakıflara, tarikatlara gitmesin diyoruz. Bunun için girişimlerimiz var İnşallah başarılı oluruz. Bu yönde bütün hemşirelerimizden de destek isteyeceğiz bunu yapmak Vatandaşlık görevimiz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Hatice Diler

Murat Karayalçından Ergül İstanbulluya Destek Murat Karayalçından Ergül İstanbulluya Destek

Editör: Haber Merkezi