Çelik, konuşmasında Hopa Devlet Hastanesi için MR cihazını yola çıkardıklarını ifade ederek, “Hopa'ya gittim MR cihazı yok. Bu cihaz ayrıntılı tetkik için önemli. Sayın sağlık bakanını aradık bunun snucunda bir MR cihazı Hopa’ya geliyor. Maalesef Artvin’de A sınıfı bir hastanemiz yok. B sınıfı bir hastane var. Hastalarımız Rize ve Erzurum’a gidiyor. Artvin A sınıfı hastaneye kavuşacak. Tam teşekküllü bir hastane olacak. Hiçbir hasta başka bir şehre gitmek zorunda kalmayacak. Tüm bu işler çözülecek.” ifadelerini kullandı.

Kısa zaman içinde yapılacak yatırımlarla Artvin’in çehresini değiştireceklerini anlatan Çelik, bakanlıklardaki deneyimi ve Ankara’daki ağırlığıyla sorunların çözümü noktasında ne gerekiyorsa yapacağını belirtti.

“Artvin söke söke hakkını alacak”

Artvin’in çözülmeyecek sorunu olmadığını belirten Çelik, ilçelerde gördüğü eksiklikleri anlatarak, “Uzun yıllar siyasetin içindeydim. 11 yıl bakanlık, 20 yıl milletvekilliğinden sonra sayın Cumhurbaşkanımız 'Git memleketine hizmet et' dedi. Artvin’de sorunlar var. Arhavi’den başlayayım. Arhavi’de çay fabrikası yeniden yapılması gerekiyor. Organize sanayi bölgesi kurulması gerekiyor. Tıbbi organik bilgilerin üretilmesi gerekiyor. Hopa’da stadın yapılması gerekiyor. Kemalpaşa’nın lojistik merkezi haline getirilmesi gerekiyor. Ticaret aktivitesinin ihracat ile harekete geçirilmesi, orada ciddi fabrikaların kurulması gerekiyor. Denizin doldurulması gerekiyor. Borçka-Hopa tünelinin giriş çıkışının kısmının tamamlanması gerekiyor. Borçka-Artvin yolunun iyileştirilmesi, Şavşat-Artvin yolu varyantına tünel yapılması gerekiyor. Murgul-Borçka yolunun asfaltlanması gerekiyor. Bunun yapım çalışmalarına başlandı. Artvinimiz sahipsiz olmayacak. 14 Mayıs’tan sonra Artvin söke söke hakkını alacak.” diye konuştu.

“Kısa zaman içerisinde Artvin’in çehresini değiştireceğiz”

Kısa zaman içerisinde Artvin’i hizmet noktasında şahlandıracaklarını vurgulayan Çelik, “Yusufeli’nde de sıkıntılar var. Neler olduğunu biliyorum onları da çözeceğiz. Ardanuç’ta tarım entegre tesislerinin kurulması, Borçka’da orman tesislerinin kurulması gibi Artvin’de de küçük sanayi sitesinin kurulması ve desteklenmesi gibi birçok yapılacak iş var. Ama size şunu söyleyeyim Şanlıurfa'ya, Bursa’ya göre bunlar çok kolay işler. Kısa zaman içerisinde Artvin’in çehresini değiştireceğiz.

Sizden partilerinizi politikalarınızı kenara koymanızı istiyorum. Artvin bu seçimde çok büyük destek alacaksa, projeye dayalı gerçekten zamanla yarışır şekilde sorunların çözümünden yana ise tecrübe ise tecrübe, iş bitirme ise iş bitirme. Her konuda sorunları çok hızlı çözmek için elimizden gelen neyse onu yapacağız.” ifadelerini kullandı.

6 Yıldır Adalet Arıyor 6 Yıldır Adalet Arıyor

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası