Murat Karayalçından Ergül İstanbulluya Destek Murat Karayalçından Ergül İstanbulluya Destek


Bölgesel Amatör Lig’de ilk yarıyı lider tamamlayan Artvin Çoruhspor, ikinci yarıya Bahadır Basa ile devam edecek.
Artvin Çoruhspor’un ligin İkinci yarısına yeni bir teknik heyet ile girme kararı alarak, Bahadır Basa ile anlaşma sağladı. Artvin Çoruhspor’la imzaları atan Bahadır Basa, futbol geçmişinden ve Artvin’in kendisi için öneminden bahsetti.
Artvin’e gelerek antrenmana çıkan Teknik İnsan Bahadır Basa, “19 senedir profesyonel olarak çalışıyorum, Rizespor’da başladım, Rizespor’da forma giydim sonrasında İstanbul'da forma giydim. 1 sene sonrasında askerliğin dolayısıyla Artvinspor’a transfer oldum burada 4 sene kaldım. Çok iyi günlerim geçti sevdiğim bir kulüp. Buradan Zonguldak'a gittim oradan Erzurumspor’a gittim sonrasında Kars'a gittim ve tekrar Artvinspor’a gelip bir sene burada kaptanlık yaptım. Ardından Pazar Spora gittim. Sonrasında kursa gittim Murgul Bakır Sporu 3’ncü lige çıkarttım, sonra Ardeşen sporu 3'ncü lige çıkarttım, Pazar spor’da altyapı sorumlusuydum. Bu sezon başı İstanbul'a yerleşmiştim sayın başkanımız davet etti bizleri Artvin söz konusu olduğu an hiçbir şey düşünmeyin direkt gelir sahaya çıkarız. Elimizdeki kadromuzda ki 5-6 futbolcu gönderdik, yeni futbolcular alacağız almak için çalışmalar gösteriyoruz. Tabii ki her kulübün hedefi şampiyonluktur şu anda lider takımın hocası pozisyonundayız iyi de fikstürümüz var. Futbolcu kardeşlerimizle birlikte iyi çalışırsak görevi layıkıyla yaparsak öncelikle çok koşarsak sahada giden arkadaşları gelen arkadaşları aratmayacak pozisyona gelirsek şampiyonluk çok zor bir olay değil” dedi.
Artvin’in kendisinin ikinci memleketi olduğunu vurgulayan Basa, “2002 yılında Murgul Bakır Spor kulübünü kramponsuz, eşofmanız şampiyon yaptım üçüncü lige çıkardım. Murat başkan bana telefon açtıktan itibaren uçarak Artvin'e geldim. Artvin benim ikinci vatanım. Ben bunu her yerde diyorum Artvin'i ne kadar sevdiğimi. Artvin'den giderken de Artvinspora katkı yaparak gittim Bartın spora gitmiştim o zaman 1. ligde oynayan takıma gitmiştim kulübüme belli bir para kazandırıp gittim çünkü dedim ya Artvin benim ikinci vatanım çok sevdiğim bir ilimiz halkla iç içeyim ben burada Artvin çok seviyorum onlar beni çok seviyor. Niçin, Artvin'de kaldığım süre içinde ben hep dürüstçe futbol oynadım insanla iç içe oldum herkese saygı duydum ve saygı gördüm. İstanbul'da askerdim rahmetli Emin Özgün belediye başkanı İstanbul'dan beni çağırdı dedi Bahadır Artvin'e geliyorsun beni o zaman Hopaspor istedi Giresun istiyordu onlar ikinci ligdeydi Artvin 3. ligdeydi ben Artvin'in birinci ligde biliyordum. Tamam, geliyorum başkan dedim Artvin'e geldim ve çok mutlu oldum 4 senede burada hizmet verdim.” ifadelerini kullandı.
Maşite Okur

Editör: Haber Merkezi