Artvin 7 Mart spor kulüp başkanı ve Antrenör Murat Ülker, takım hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ligde kalıcı olmak istediklerini belirten Ülker, yapılan yeni transferlerin takıma güç kattığını söyledi.
Takımda yer alan çocuklara dair hedeflerinden bahseden Ülker, “Çocuklarımızı Artvin Çoruh üniversitesi BESYO’ da okutmak istiyoruz çünkü bu çocuklarımız Artvin'de okuduğunda hentbol oynayacak okulu bitirdikten sonra antrenörlük yapacak. Bizim en büyük hedefimiz kendi çocuklarımızın kendi illerinde okul okumalarını sağlamak. Buradan da yetkililerinin üniversitedeki yapılanmalar da şu anda sınavla alınıyor diye biliyorum. Sistem bana göre yanlış bir sistem İnşallah çocuklarımızın özgeçmiş ve yeteneğine göre parkur sistemine göre değerlendirilmesi gerekiyor. Çünkü bir sporcuydu şunu yıllardır spor yapıyor. Bu spor yaptığı için bunun yeteneği ile akademiye alınması gerekiyor. Ülkemizde yüzde yetmişi bu şekilde alıyor umarım Artvin'de de parkur karşısında 1 puan sistemi ile öğrenci alım yaparsa Artvin’deki çocuklarımızın birçoğu üniversiteye gidip hem üniversite okuyup hem de sporun a devam etmesini istiyoruz. Büyüklerimize danıştık bu konuda yardımcı olacaklarını söylediler” dedi.
“27 Mart'ta ligimiz sona erecek”
“Biz bu ligde küme düşmek istemiyoruz” diyen Ülker, “İkinci devreye başladık yaklaşık 9 maçımıza Bu maç sonucunda ilk 4 de kalan takımlar oynuyor diğer takımlar puanına göre son 2 takım küme düşüyor. 27 Martta da ligimiz bitiyor sonrasında play-off sistemi başlıyor. İlk dörde kalan takımlar a ve b takımlar arasında maçlar yapıyor bu süreçteki bittikten sonra değerlendiriliyor biz kendi açımızdan nerede bitireceğiz bunu bilemiyoruz. 27 Mart'ta ligimiz sona erecek puan sıralamasına göre de play-off sistemine dönülecek biz bu ligde küme düşmek istemiyoruz. Bu ligin ortalarda bitireceğimizi düşünüyoruz. Biz daha önceki senelerde 1. Ligde de öncesinde de maçlarımız oldu daha önce erkek takımımız 1. Ligdeydi Artvin halkı gerçekten hentbola aç, spora aç yeter ki bir organizasyon olsun kurumsal bir faaliyet olsun ben inanıyorum ki burada bütün seyirciler burayı dolduracak. Ancak birlik beraberlik olması gerektiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
“Sporcularımız başarıya çok aç ve hırslılar”
Artvin 7 Mart spor takım oyuncusu Rabia Nur ise yaptığı açıklamada “İlk maçımıza çıktık Mersin'de. Mersin birinci sıradaydı bizim için zor bir rakip de oynadık ve kaybettik. Ben geleli yaklaşık bir ay oldu antrenmanlarla birbirimize alışmaya başladık. Kızların yaşları küçük Mersin gibi takımlarda yabancı oyuncular var. Büyük yaşta oyuncular var bizim kızlarımız küçük lise öğrencileri ben de onlara abla olarak geldim başarıya çok açlar ve hırslılar.” İfadelerini kullandı.
Maşite Okur

Çobanın Çilesi 12 Ay Boyunca Bitmiyor Çobanın Çilesi 12 Ay Boyunca Bitmiyor

Editör: Haber Merkezi