“Sporda Şiddetin Değil Hak Edenlerin Kazandığı Bir Sezon Diliyorum”
Artvin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Saadettin Dağ, Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Kurul Üyeliğine seçildi.
TFF Amatör Kurul Üyeliğine seçilen Saadettin Dağ, düşüncelerini şu ifadelerle aktardı: “Amatör kurulumuz Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde Türkiye de Amatör müsabakaların oynayabilmesi için talimat, yönetmelik hazırlanması aslında işin mutfağının olduğu bir bölüm. Her yıl bu kurul çalıştay grubu oluşturarak Türkiye’de ki oynanan müsabakalarda oluşan olayları asgari düzeye indirerek toplumsal olayların spor da şiddet meselesinin daha iyi giderebilmesi için kafa yoran bir grup aslında futbolun mutfakçıları diyebiliriz. O heyet içerisinde Artvin ilinde bizleri tercih etmiş olmaları hem şahsıma, hem memleketim adına gurur verici bir mesele. Artvin bugüne kadar bu anlamda temsil edilmiş bir pozisyonda değildi ilk kez böyle bir durumla temsil ediliyor. Bu hem şahsıma gösterilen bir teveccüh hem de ilime gösterilen bir teveccüh bu anlamda mutluyuz, tabii ki hem ilimizin hem bölgemizin hem de Anadolu’nun bütün yerlerinde ki meseleleri gözlemleyip bu anlamda çalıştay gurubu içerisinde fikir üretmek için orda olacağız. İşimiz tabi eskisinde göre biraz daha zor olacak çünkü sık sık toplantılara iştirak edip çalışmalara katılacağız, inşallah hayırlı olur. Bu anlamda şahsıma müteveccih gösteren başta Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’e yine aynı şekilde Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili ve aynı zamanda Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baykara ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez’e teşekkürlerimi iletiyorum.”
BAL Liginin başlamasına az bir sürenin kaldığını da hatırlatan Dağ, “Bölgesel Amatör Ligde Artvin 3’ncü grubun 2’nci etabında yer alıyor ilk müsabakada Arhavi kendi sahasında oynayacak, Çoruh Spor Kulübümüz ise deplasmana gidecek 30-31 Ekim tarihlerinde başlayacak. Dilerim her iki takımımıza ve bütün takımlara sezon içerisinde sakatlıksız bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum, sporda şiddetin değil hak edenlerin kazandığı bir sezon diliyorum” dedi.
HATİCE DİLER

Editör: Haber Merkezi