‘Anneler ve çocuklar için sessiz kalmayacağız’ diyen yürüyüşün organizatörlerinden Nafiye Özgüler, valilik onaylı olan yürüyüşe tüm kadınları davet etti.

4 Kasım Cumartesi günü 12.30’da Atapark önünden başlayacak olan yürüyüş, Halitpaşa Meydanı'nda Gazze için dua edildikten sonra Valilik önünde tamamlanacak.

Yürüyüşe kadınları davet etmek için kapı kapı gezen bir grup kadın, masumlar için sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı.

Yürüyüş hakkında açıklamalarda bulunan Nafiye Özgüler, “Artvinli kadınlar olarak hiçbir siyasi parti, veya vakıf olmadan, omuzlarımıza hiçbir vasıf yüklenmeden sadece anneler olarak Gazze’deki yavrulara, annelere; ciğeri yanan, yüreği delinen bireyler olarak sesimizi çıkarmak istedik. Bu anlamda ne yapabiliriz diye arkadaşlarımızla istişare edince bir yürüyüş yaparak tepkimizi gösterme kararı aldık. Bu yürüyüşle anneler ve kadınları yürüterek, buradaki katliamın en çok mağduru olan kadınlara ve çocuklara dikkat çekmeyi temenni ettik. Bu anlamda Artvin’de 4 Kasım Cumartesi Atapark’tan başlayıp Halitpaşa Meydanı’na kadar yürümeyi hedefliyoruz. Orada çocuklarımız Mescidi Aksa’yı Gördüm Düşümde şiirini okuyacaklar. Ardından oradaki kardeşlerimiz için kısa bir dua yapacak yine bir çocuğumuz ve Mescidi Aksa ile ilgili ezgiler eşliğinde valilik önüne kadar yürüyüp dağılmayı hedefliyoruz. Belki insanlar bir yürüyüşle ne yapabiliriz düşüncesinde olabilir ama biz tepkimizi kendi elimizden gelen imkânlarla gerek boykot ederek, gerek böyle eylem yaparak tepkimizi göstermek niyetindeyiz. Tüm Artvinli hemşerilerimizi bekliyoruz.” dedi.

gazze ek31 (2)

Yürüyüşün valilik onaylı olduğuna vurgu yapan Özgüler, “İnsanlar tedirgin olabiliyorlar neyin içinde olurum, provoke edilebilir mi diye. Özellikle çalışan insanlar, ben devlet memuruyum diye düşünebiliyor. Kesinlikle hiçbir siyasi parti amblemi olmayacak. Onun dışında valilik izni onaylı. Sadece Artvinli bireyler olarak, anneler olarak yürüyeceğiz.” diye konuştu.

Başkan Erdem'e ziyaret Başkan Erdem'e ziyaret

Haber: Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası