Artvin’de Engelliler Haftası kapsamında Çoruh Özel Eğitim Meslek Okulu, Artvin Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından öğrencilere yönelik program düzenlendi.

özel gereksinim (3)

Şiir okuma, şarkı söyleme, halat çekme, sandalye kapmaca ve çeşitli spor parkurlarının bulunduğu etkinlikte özel gereksinimli öğrenciler doyasıya eğlendi.

özel gereksinim (9)

Jandarma personeli, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türk Kızılay’ının da destek verdiği etkinlikte, özel gereksinimli bireyler öğretmenleri eşliğinde çeşitli faaliyetler yaptı.

Ekmek Parası Siyasi Malzeme Mi Oldu? Ekmek Parası Siyasi Malzeme Mi Oldu?

özel gereksinim (8)

Programa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, burada yaptığı konuşmada özel gereksinimli öğrencilerin ihtiyacına yönelik her türlü çalışmayı yaptıklarını söyledi.

IMG_2397

Artvin’in eğitim kenti olduğuna değinen Acar, bu noktada özel bireylere de özel eğitim verdiklerini ifade ederek, “Güzel kentimiz Artvin tarihi misyonuyla gerçekten de bir eğitim kenti. Biz de eğitim camiasının bir üyesi bu ailenin bir ferdi olarak bütün çalışan arkadaşlarımızla birlikte istiyoruz ki bu şehirde eğitimini sürdüren her öğrencimizin yeteneklerini en üst düzeyde geliştirelim. Onları bu aziz millete, devlete faydalı iyi birer birey olarak, iyi meslek sahibi insan olarak hediye edelim. Bu çabamızda en önemsediğimiz, en kritik değerde hissettiğimiz ve öncelediğimiz öğrenci gurubumuz ise özel gereksinimli öğrencilerimiz. Bizim için çok kıymetliler. Biz Artvin’de özel gereksinimli öğrenciler için ihtiyaç hissettikleri tüm uygulamaları yapıyoruz. Özel eğitim sınıfı, kaynaştırma sınıfı, meslek eğilim odaları, özel eğitim okulları ne gerekiyorsa halk eğitim merkezlerinde onların becerilerini geliştirmek için açtığımız kurs sayısını ve çeşitliliğini de arttırmaya çalışıyoruz.” dedi.

özel gereksinim (7)

Özel gereksinimli öğrencilerin mesleki beceri kazanmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Acar, “İstiyoruz ki bu çocuklarımız okulu bitirdiğinde bir meslek icra ederek iş sahibi olsunlar. Yaşam becerilerini kazandıralım ki bağımsız olarak yaşamlarını sürdürebilsinler. Bu amaçla da yoğun bir yıl geçirdik. Bütün çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

özel gereksinim (1)

Çoruh Özel Eğitim Meslek Okulu, Artvin Özel Eğitim Uygulama Okulu Uğur Yıldırım, il genelinde bulunan özel gereksinimli öğrencilerin kaynaşmaları için bahar şenliğinin düzenlendiğini söyledi.

IMG_2392

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası