Ardanuç’ta 7 Mart Coşkusu Ardanuç’ta 7 Mart Coşkusu


4 sene üst üste Türkiye şampiyonu olan, Türkiye Karate Federasyonu A Milli Takım Sporcusu Murat Öz karatenin zorluklarına ve kimlerin bu sporu tercih etmesi gerektiğine dair bilgi verdi.
Çocukluk zamanlarında karateyle tanışan Öz, başarılarından şu şekilde söz etti: “4 sene üst üste Türkiye şampiyonu, 3 Türkiye 2’nciliği, 4 Türkiye 3’üncülüğüm var. Balkan şampiyonuyum ve Avrupa 2’nciliği ve Avrupa 1’inciliğim mevcut.”
5 yaşından beri karate eğitimi alan 24 yaşındaki Murat Öz, karateye abisi aynı zamanda da hocası olan Şirin Ali Öz sayesinde başladığını söyledi.
Karatenin zorluklarından da bahseden Murat Öz, “Çok çalışmak gerekiyor. 1 hafta bile ara vermeden azimli ve hırslı çalışmak gerekiyor. Çünkü çok küçük hatalarla maç kaybedebilen bir sporla uğraşıyoruz o yüzden diğer zorlukları sakatlıklarımız çok oluyor. Beslenmemize, vitaminlerimize dikkat edip sakatlıklarımızı en aza indirmeye çalışıyoruz” dedi.
Hırslı yapısı olanların bu spor için uygun olduğunu belirten Karate şampiyonu Öz, “karate güzel bir spor severek yapılınca ve hırslı bir yapınız varsa iyi hocayla çok güzel yerlere gelebilirsiniz ve diğer yandan gerek okul olsun gerek okul hayatına katkıları olsun gerek mesleki kariyeriniz için çok avantajlar sunuyor.” ifadelerine yer verdi.
Ecem Aslan

Editör: Haber Merkezi