1 Mayıs İşçi ve emekçinin Bayramı tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlandı. Aslında 1 Mayıs denince küçüklükten belleğimde kalmış kötü olaylar geliyor. Eskiden tv de izlerdir o zar zor bulunan her evde olmayan siyah beyaz yada yeni renkli tv gelmiş televizyonlardan.  1 Mayıs var olunca o akşam tv’ de çatışmalar ,cam kırmalar,molotof kokteyli ,coplar  ve bir sürü eylemler aklıma geliyor.

Son zamanlar ’dafarkında mısınız bilemiyorum . 1 Mayıs  bayram havasında kutlanmaktadır. Peki bu neden böyle kaynaklanıyor. Benim kanaatime göre 1 Mayıs artık resmi bir bayram olarak ilan edildiği için bayramın gerçek anlamının gerçek manada kutlandığını düşünüyorum. Geçmiş dönemlerde 1 Mayıs bayram olarak ilan edilmezken bu tarz olaylar daha çok yaşanmaktaydı. Malum yaşanan kötü olaylar ’da küçük çocukların beyninde kötü yer edinmiş oluyor. Tıpkı benim beynimde kötü izlenim bıraktığı gibi…

Şimdi sevin yada sevmeyin , benimseyin yada benimsemeyin ama gerçekleri kabullenmek bazıları için zor da olsa gerçekler asla değişmez.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özverili davranışı ile 1 Mayıs'ta resmi tatil olarak ilan edildi .İşçinin emekçinin ne kadar yanında olduğunu Recep Tayyip Erdoğan bu kararıyla göstermiş oldu. Bunca Yıldır bir sürü hükümet geldi geçti Hiç birisinin aklına bile gelmedi ki 1 Mayıs'ı Biz resmi tatil yapalım, bu olaylarda böyle kötü gitmesin diye… Yine aynı şekilde Nevruz tatili Bayram tatili olarak sayılması nedeniyle halk tarafından büyük bir coşkuyla kutlanıyor. 1 Mayıs'ın resmi tatil olmasından sonra az önce yukarıda saydım Bir sürü illegal olaylar artık durdu.Tüm işçi ve çalışanlar 1 Mayıs’ı mutlu bir şekilde seslerini yükselterek duyurmaya çalıştı . İşte demokratik ülkede yaşanan ve olması gereken budur. Memleketimiz için yapılan kazançlar her zaman vatandaşın devletin ve milletin lehine ise ne mutlu bize. Bu nedenle  kim yaparsa yapsın, nasıl yaparsa yapsın memleketimiz için hayırlısıysa helali hoş olsun….