Borçka ve Kemalpaşa’da Bakan Muş tarafından gerçekleştirilen ziyaretler Meclis gündemine taşındı.
Uğur Bayraktutan; Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un Artvin ziyareti sırasında Belediye Başkanlarının ziyaretlerden haberdar edilmemesinin nedenini sordu.
CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un 16 Nisan 2022 tarihinde Artvin İl merkezinde, Borçka İlçesinde ve Kemalpaşa İlçesinde gerçekleştirdiği ziyaretleri Meclis gündemine taşıdı. Bayraktutan, Ticaret Bakanı Muş'a yanıtlaması üzerine soru önergesi yöneltti. Bayraktutan "İlgili Başkanlar Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin Başkanları oldukları için mi bu ziyaretlerin dışında tutulmuştur? " sorusunu yöneltti.
Uğur Bayraktutan Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a;
“ 16 Nisan 2022 tarihinde Artvin İl merkezinde, Borçka İlçesinde ve Kemalpaşa İlçesinde ziyaretler ve incelemeler gerçekleştirilmiştir.
Bu Bağlamda;
1-Artvin ilinde gerçekleştirdiğiniz ziyaretler hangi makamlara bildirilmiştir?
2-Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı olarak ülke genelinde gerçekleştirilen ziyaretler hakkında Bakanlığınız yetkililerince İl ve İlçe Protokolleri haberdar edilmekte midir?
3-Artvin Valiliği, ilgili İlçe Kaymakamlıkları ve Bakanlık personelleri tarafından Belediye Başkanlarının ziyaretler hakkında haberdar edilmediği bilginiz dahilinde midir?
4-Artvin İli merkez ziyaretinde Artvin Belediye Başkanı, Borçka ziyaretinde Borçka Belediye Başkanı, Sarp Sınır Kapısı ziyaretinde Kemalpaşa Belediye Başkanı hangi gerekçe ile bilgilendirilmemiştir?
5-Artvin ilinde 9 Belediye Başkanlığı’ndan 7’si Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler olduğu için mi Belediye Başkanları ziyaretlerden haberdar edilmemiştir?
6-Ziyaret ettiğiniz ilin Belediye Başkanı tarafından karşılanmadığınız başka bir il olmuş mudur? Artvin ziyaretiniz sırasında İl ve İlçe Belediye Başkanları tarafından neden karşılanmadığınızı sorguladınız mı?
7-Artvin Halkında infial yaratan bu hususlar hakkında Kamuoyunu aydınlatır mısınız?” sorularını yöneltti.
Ayşe Yılmaz

Borçka Belediye Başkan Adayı Netleşti Borçka Belediye Başkan Adayı Netleşti

Editör: Haber Merkezi