Doğu Karadeniz’in en doğusunda Rize ve Trabzon’un gölgesinde kalmış olan Artvin’i kalkındırmak için siyaset arenalarındaki vaatler havada uçuşuyor.

Seçime sayılı günler kaldı. Siyasetçiler meydanlarda kapı kapı gezip oy istiyor. Her biri projelerini sıralıyor. Tüm milletvekillerini yakından takip ediyorum. Her birinin güzel projeleri var. Kim olursa olsun Artvin kazanacak diye düşünüyorum. Yalnız Artvin’in sorunlarını bilip hizmet için seçimin beklenmesi açıkçası üzücü. Önceki yazılarımda da belirtmiştim bu millet hangi hakkına kavuştuysa seçim döneminde kavuştu. Artvin, bu ülkenin yatırım alan diğer kentleri gibi pastadan payını alması gerekiyor. Bu noktada vaatlerin olduğu kadar siyasetçinin Ankara’daki bağlantıları ve iş bitiriciliği de önemli.

Artvin’in 9 ilçesinin de kendine özgü ihtiyaçları var. Her biri potansiyelinin altında hizmet alan ilçeler. Kemalpaşa’da Kafkaslara açılan kapımız var lojistik merkezi yok… Hopa limanında müthiş bir potansiyel var yatırım zayıf… Arhavi, Doğu Karadeniz’in en aktif organize sanayi bölgesi olmak için yıllardır bekliyor. Murgul’da maden var bölge halkı yararlanamamış… Borçka, sahil ve iç kesimleri birbirine bağlayan ilçe olmaktan ileriye gidememiş… Yaptığı duble yollarla övünen iktidar uluslararası yol statüsünde olan Borçka-Artvin yolunu henüz göremediği için Şavşat-Artvin yolunu gündemine dahi alamamış... Ardanuç’ta ortaçağın izleri var turistik açıdan müthiş avantajlı ama ilçeye gittiğinizde ortaçağda bile daha iyi hizmet almıştır diyorsunuz. Peki ya Yusufeli… müthiş bir ilçe yapıldı. İşte benim güçlü devletim, helal olsun diyorsunuz ama işin içine girince mutlu olan ilçe sakini yok, herkes küskün. Merkez ilçeye ne demeli… Hopaspor’a tesis yapılsın diye haykırıyoruz ama merkezde gençlerin enerjisini atabileceği spor tesisi yok. Okul sporları bölge müsabakaları yapılıyor eminim ki diğer kentlerden gelen öğrencilerin okullarında bulunan spor salonları, bizim gençlik spor il müdürlüğünün tüm ilçelere hizmet verdiği merkez spor salonundan daha kalitelidir.

Her ilçenin kendine özgü turizm potansiyeli var ama Karagöller dışında kendini kanıtlayan yok. Eğitim kentiyiz eksik öğretmenlerimiz eksik eğitim kurumlarımız var… Kafkaslara açılan kapıyız evimize girenleri evde tutamıyoruz. Ama olsun barajlarımız var…

Tekrar adaylara dönelim Artvin’de 45 milletvekili adayı var… Hangisi görünen ve görünmeyen sorunların üzerine gidecek, hangisi Ankara’da iş bitirecek Artvin’e hak ettiği değeri hangisi verecek bunun muhasebesini yapmak siz vatandaşların görevi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi kıstasa göre kime oy vereceğiniz sizin tercihiniz elbette ama Milletvekilliği seçiminde hizmet getireceğine inandığınız birini seçerseniz emin olun Artvin kazanır…