Amatör ligler 30-31 Ekimde başlıyor
Artvin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sadettin Dağ, amatör liglerin başlama süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Bölgesel amatör ligde Artvin'i 2 takımla temsil edeceklerini belirten Dağ, "Birinci takımımız geçen yıl Türkiye futbol federasyonu 3’üncü lig grubunda yer alan Arhavi Spor Kulübümüz maalesef ki bulunmuş olduğu kategoride kime düşerek bir alt kategoride bu yıl Bölgesel Amatör Lig’de oynanacak. 2’nci takımımız da 2018-2019 futbol sezonunu şampiyon olarak bitirip 2019-2020 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de oynama hakkı kazanmış olan maalesef ki pandemi nedeniyle oynayamayan ve hakkı saklı kalıp bu yıl oynaması gereken Artvin Çoruh Spor Kulübümüz de beraber iki takımla temsil edeceğiz" dedi.
Bölgesel amatör lig futbol federasyonu amatör işler kurulunun almış olduğu karar gereği 30-31 Ekim tarihlerinde başlatılması planlanıyor.
Yerel Amatör Ligin İl Tertip Komitelerinin vereceği bir karar doğrultusunda başlayacağını ifade eden Dağ, "Öngörülen tarihler amatör işlerin bizlere tavsiye tarihleri şu şekilde yani aynı zamanda başlat hep aynı zamanda bitirilmesi ile ilgili. Bölgesel amatör lige katılan takım sayısıyla ilinizdeki takım sayıları aynı ise başlangıç ve bitiş tarihleri aynı olur ama eğer elimizde bölgesel amatör Lige katılan takım sayısından daha az olursa biz bu başlama tarihini amatörde biraz daha ileri alabiliriz. Önümüzdeki tarihlerde bütün spor kulüplerine biz buradan çağrı yapacağız işte 2021-22 futbol sezonunda büyükler kategorisi de dâhil 11 yaş grubuna kadar yaklaşık 10-11 grup olması gerekir. Bu guruplarda mücadele edecek takımların önce tespitini yapmamız gerekir. Kulüp başkanlarının ve yönetimlerinin iradeleri ile yapacağımız tertip kurulu toplantısında oluşuyor" diye konuştu.
"Pandemi ile Mücadelede alınan kararlar müsabakalarda da aynen uygulanacak"
Covid-19 ile mücadele de alınan tedbirler ve kararların müsabakalarda birebir uygulanacağını ifade eden Dağ, "Pandemi ile ilgili mücadele devletin vermiş olduğu bir mücadele var. Bu mücadelenin de aynı şekilde hem sporcular, yöneticiler, seyirciler açısından uygulanması ve bunların haricinde teknik olarak müsabakada görev alacak olan federasyon görevlilerinin de talimatlara uyuması ve bu konu ile ilgili işlem yapması bekleniyor. Bunlar nelerdir, aşı takvimi yani belirlenmiş olan yaş gruplarının aşı takvimi içerisinde dâhil olan sporcularımız veya yöneticilerimiz 2 doz aşı vurulduktan sonra 180 gün zaman dilimi içerisinde müsabakalarda görev alabiliyorlar. 2 doz aşı vurdurmamış ama bir kovid geçirmiş olan kişide bir aşı vurdurarak 180 gün içerisinde müsabakalarda görev alabilir. 1 aşı 1 covid-19 vakasına bulaşmış kişiyle aynı sayılıyor. Müsabakalarda ise şöyle bir şey söyleyeyim seyirciler 1 buçuk metre aralıklarla oturacaklar. Giriş ve çıkışlarda sosyal mesafeyi koruyacaklar ve oturma düzenleri türbinlerde oturan kişinin arkası boş çaprazında oturmak kaydıyla bir buçuk metre mesafeyle oturulacak. Maskesiz kesinlikle hiç kimseyi almacayız müsabaka boyunca da maskeleri takılması ile ilgili gerekli tedbirleri aldıracağız. Müsabakada görevli olan bütün kişilerin aşı takvimi ile ilgili olan bütün sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekiyor. Bu görevleri yerine getirmeyen kişiler olursa müsabakada kesinlikle ve kesinlikle görev almayacaklar. Gençlerimiz aileleri sporseverler bütün paydaşlarımız pandemide ebetteki evlerinde çok sıkıldılar. İnşallah önümüzdeki yıllarda böyle musibetlerden milletimizi devletimizi ve bütün insanları Allah korur. Başarılı bir futbol sezonu geçirmemizi temenni ediyorum. Sakatlıksız fair-play kuralları çerçevesinde kardeşçe dostça hatırlanabilir güzel pozisyonların hafızalarda kalması temennisiyle yeni sezonun bütün futbol severlere hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
2021-2022 Sezonu Yerel Amatör Lig Müsabakalarında Covid-19 Salgını Nedeniyle Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Esaslar:
“Saha ve statlarda müsabakalar öncesinde, esnasında ve sonrasında sağlık ve hijyen uygulamalarının düzenlenmesi ve uygulanması hususundaki sorumluluk İl Tertip Komitesine ve ev sahibi kulübe aittir. Kulüpler, müsabakalarda yer alacak futbolcuları, teknik adamları ve diğer tüm görevlilerini işbu esaslarda belirtilen sağlık tedbirlerine ilişkin hususlar hakkında bilgilendirmek zorundadır. TC Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen aşı takvimi doğrultusunda iki doz aşı olan ya da Covid-19 hastalığını geçirmiş olup bir doz aşı olan kişiler Aşı Sertifikasını göstererek müsabaka isim listesinde yer alabilir. T.C Sağlık Bakanlığı'nca belirlenen aşı takvimini tamamlamış kişiler, son aşı tarihlerini takip eden 14. günden itibaren 180 gün süre ile müsabaka isim listesine yazılabilirler. Covid-19 hastalığını geçirip izolasyon sürecinin üzerinden 180 gün geçmemiş olan kişiler müsabaka isim listesine yazılabilir. Aşı Sertifikası olmayan kişiler, müsabakadan en fazla 48 saat önce PCR testi yaptırmaları ve test sonuçlarının negatif olması şartıyla müsabaka isim listesine yazılabilirler. TFF tarafından her müsabakaya bir Sağlık Görevlisi atanır. Müsabaka oynayacak kulüp yetkilileri müsabakadan 30 dakika önce müsabaka isim listesinde yazılı tüm futbolcu, yönetici ve teknik ekibin Aşı Sertifikalarının ve PCR test sonuçlarının çıktılarını düzenleyecekleri ayrı bir amatör müsabaka isim listesine ekleyerek müsabakada görevli Saha Komiseri aracığıyla görevli Sağlık Memuruna teslim etmeleri zorunludur. Sağlık görevlileri Aşı Sertifikası ve PCR testi çıktılarını inceleyerek müsabaka isim listesinde bulunan yönetici, teknik kişiler ve futbolcuların saha içinde bulunup müsabakalarda görev yapmalarına onay verir. Görevli olduğu müsabakaya mazereti nedeniyle gidemeyen sağlık görevlisinin yerine saha komiseri bu görevi yerine getirir. Aşı Sertifikalarının ve PCR test sonuçları çıktılarının bulunduğu amatör müsabaka isim listesi sağlık görevlisinin incelemesinden sonra görevli Saha komiserine teslim edilecektir. Saha komiseri teslim aldığı liste ve belgeleri arşivlenmek üzere ASKF'lere teslim edecektir.”
2021 - 2022 Sezonu Bölgesel Amatör Lig Ve Yerel Ligler İle İlgili Amatör İşler Kurulu Bilgilendirmesi:
“Bölgesel Amatör Lig 30-31 Ekim 2021 tarihlerinde başlayacaktır. İllerde Büyükler kategorisinin en üst yerel ligi, önceki sezonlarda olduğu gibi Bölgesel Amatör Lig ile yaklaşık aynı tarihlerde başlayacak ve yaklaşık aynı tarihlerde sonlandırılacaktır. Büyükler kategorisinde en üst lig haricindeki 1. ve 2. Amatör liglerin başlama ve bitiş tarihleri Futbol İl Tertip Komitesince belirlenecektir. U18 ve U16 Gençler Kategorilerinin sonuçlarının Federasyona en son bildirim tarihleri açıklanmıştı. Bu tarihler dikkate alınarak liglerin başlangıç tarihlerini belirleme yetkisi Futbol İl Tertip Komitelerince kararlaştırılacaktır. Bölgesel Amatör Lig, büyükler kategorisinde yerel ligler (Süper, 1. ve 2. Amatör) ve Gençler Kategorisi Ligleri en fazla 10'ar takımlı gruplarda oynanacaktır. 2019-2020 Sezonunda Pandemi nedeniyle liglerin oynanmaması veya yarım kalması nedeniyle birçok ilimizde Süper, 1. ve 2. Amatör Liglerde birleştirmeler yapıldı. 2020- 2021 Sezonunda da yerel ligler oynanmadığı için birleştirilmiş ligler bu sezon oynanacaktır. Liglerin birleştirilmesi ile büyükler kategorisindeki lig sayısı üçten ikiye ve ikiden bire inen iller bu sezon tekrar lig sayısını üçe ve ikiye çıkartmak istiyorlarsa statülerini buna göre ayarlamak durumundadırlar. Süper Amatör Ligi olup da, 1. ve 2. Amatör liglerin birleştirilmesi sonrası bu kategoride takım sayısının çoğalmasından dolayı yığılma olan iller saha sayısının yetersizliği, hakem sayısının kısıtlı olması gibi nedenlerden dolayı ligi diledikleri takdirde iki ayrı zaman aralığında oynatabilirler. Bu ligin kulüplerinin yarısı gruplarını Ekim-Kasım ayında başlatırken, diğer yarısı gruplarını Mart-Nisan aylarında başlatabilirler. Bu illerin statülerini çok dikkatli yapmasını öneririz. Süper Amatör Ligi olmayıp, 1. ve 2. Amatör Liglerini birleştiren iller BAL baraj maçı oynayacaklarsa müsabakalarını iki ayrı zaman diliminde oynayamazlar. Bu illerimiz müsabakalarını BAL ile aynı tarihlerde bitirmek zorundadırlar. En üst yerel lig statüsü hazırlanırken yerel ligden BAL’a çıkışlarla ilgili maddeye direkt çıkış ve BAL baraj maçı oynama hususunda bir şey yazmayıp, o maddede “2021-2022 Sezonu Bölgesel Amatör Lig Statüsünde yazıldığı üzere BAL’a çıkacak veya Baraj müsabakası oynayacak takımlar belirlenecektir.” diye yazılması daha uygun olacaktır. Bölgesel Amatör Lig'de, Yerel Büyükler Kategorilerinde (Süper, 1. ve 2. Amatör) ve U18 Kategorisinde 3 olarak açıklanan oyuncu değişikliği sayısı pandeminin devam ettiği dikkate alınarak 3 +2 = 5 olarak uygulanacaktır. Bu kategorilerin statülerine aşağıdaki ifade aynen yazılacaktır. “Müsabakalarda 5 oyuncu değişikliği yapılabilir. Oyuncu değişiklikleri oyunu kesintiye uğratmamak adına devre arasında yapılacak değişiklikler hariç müsabaka esnasında en fazla 3 (üç) defada yapılabilir.”
Kadir Yılmaz

Büyük Yusufeli Mitingi Büyük Yusufeli Mitingi

Editör: Haber Merkezi