Ercan Orhan: Lütfen Bu İşi Ciddiye Alın
Borçka’da iller bankasının taşeronu olan firma hava şartları dolayısıyla çalışmaları durdurarak ilçeden ayrıldı. Maaşlarını alamayan işçiler mağdur oldu, çalışmalar durunca hizmet alamayan vatandaşlar tepkili. Ulaşılamayan Firma yetkilileri, mart ayına kadar işi bitirmediği takdirde ceza alacak.
Belediye Başkanı Ercan Orhan Konu ile ilgili açıklama yaparak, iller bankasının taşeronu olan firmadan kaynaklanan mağduriyetin giderilmesi için gerekli kişilerle iletişime geçmeye çalıştığını belirten Başkan Ercan Orhan, “Vatandaşlarımız şunu bilsin biz İller Bankası ile gerekli istişareleri yapıyoruz. Fakat Borçka Belediyesi olarak biz bu ihalede müdahil olmadık hiçbir belediye bu konuda müdahil değil bunu iller Bankası yapıyor. İhaleleri İller Bankası yapıyor biz ihale sonucunda kime verileceğini öğreniyoruz. Yani bunu biz tespit etmiyoruz ihale sonucunda bunu kim alıyorsa bu işi o yapıyor. ihale yapıldı verildi para hazır İller Bankası hazır belediye hazır ama müteahhit firmanın da işini derleyip toparlayıp düzgün bir şekilde yapması gerekiyor. Bugüne kadar bizim zorumuza bu çalışmalar yapıldı. Görevimiz olmadığı halde kendi çalışanlarımızı kendi araç ve gereçlerimizi de değerlendirdik yardımcı olmaya çalıştık nihayetinde Borçka’nın işidir ne kadar iyi olursa bizim için de iyi olur diye düşündük. Mart ayında da bu çalışmanın bitmesi gerekiyordu çünkü İller Bankası’nın vermiş olduğu süre mart ayında bitiyor buradan da bütün vatandaşlarımız bilsinler. Bundan sonra ek süre verilecek, bitiremezlerse her gün İller Bankası’ndan ceza yatıracaklar. İhale fesihte edilmedi havalar güzel ben de soruyorum şu anda sanırım 8 derecelik bir hava mevcut kar yağmıyor, yağmur yağmıyor herhangi bir kötü durum yok neden çalışmıyor” diye konuştu.
“Borçka memnun değil”
“Bu iş Borçka’nın işi Ercan Orhan işi değil” diyerek konunun takip edilmesini isteyen Orhan, “İller Bankası’nda bölge müdürünü aradım onlara da gına geldi diyor artık sürekli uyarmaktan biz de yorulduk genel müdür yardımcısını aradım konuya vakıf olduğunu söylediler bizlerde birebir ilgileniyoruz ama yapılan çalışmalar bizi memnun etmiyor. Benim mutlu olup olmamam önemli değil şu anda Borçka memnun değil bu konuda bunu da hızlandırmak gerekiyor. Buradan bütün yetkililere iller Bankası’na sesleniyorum lütfen bu işi ciddiye alın bu şekilde olmaz. Bu iş Borçka’nın işi Ercan Orhan işi değil lütfen bu konuyla ilgili önlemler alınsın. Biz zaten istişare ile telefonlarla yazılarla kendilerine bildiriyoruz ama bu havada insanları mağdur etmesinler bu insanları mağdur olması belediyenin de mağdur olması demek. Bizler bu konuda herhangi bir müsamaha göstermiyoruz vatandaşlarımız bunu böyle bilsinler” şeklinde konuştu.
İhaleyi belediyenin yapmadığını sadece kontrol işlemleriyle ilgilendiklerini vurgulayan Orhan, “Bugüne kadar vatandaşlarımız da bunları bilsin ihaleyi biz yapmadık biz sadece kontrollerini yapıyoruz ihaleyi yapan firma bugüne kadar ilk kez altyapı yaptıklarını kendileri ifade ettiler. 2 yıl içerisinde de yaklaşık 9 şantiye şefi değişti bunlara bakmak şantiyede işlerin düzenli gitmediğini gösteriyor. biz zaten biliyoruz bunları gerekli mercilere söyledik ama bunu feshetmek bizim yetkimiz olanı da değil. Ben belediye olarak her türlü imkânı sağlamaya hazırım yeter ki çalışsınlar bunları ben de en az hemşerilerim kadar istiyorum ama bu İller Bankası’nda bu konuda adım atması ve gerekirse yaptırım uygulanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Ayşe Yılmaz

Balcı “Eksiklikleri Tespit Ederek Çalışacağız” Balcı “Eksiklikleri Tespit Ederek Çalışacağız”

Editör: Haber Merkezi