“Bizler halkız ve Kemalpaşa halkı olarak zamlara, talana, haksızlığa hayır diyoruz.”
Cumhuriyet Halk Partisi Kemalpaşa İlçe Başkanı Taner Çakır, elektriğe gelen zamları protesto eden
Kemalpaşa halkıyla yürüyüş gerçekleştirdi.
Kemalpaşa halkı elektriğe gelen zamları protesto etmek için Eski Ecevit Tesislerinde toplanarak Kemalpaşa Meydan’a yürüyüş düzenledi. Eyleme katılan CHP İlçe Başkanı Taner Çakır, “İşsizliğin arttığını artık hemen her evde olan işsizlerden, özellikle genç ve kadın işsizlerden görüyoruz. Her gece yarın nelere zam gelecek, eriyen ücretlerimizle nasıl geçineceğiz, kapıya dayanan kara kışı nasıl atlatacağız endişesiyle yatıyoruz” şeklinde konuştu.
“Yaşamın her alanında olmazsa olmaz elektrik faturaları sadece çarpmıyor, Yakıyor” diyerek eleştiren Çakır, “AKP iktidarının uyguladığı ekonomik politikalar nedeniyle yurttaşlarımız yoksullaşmış, alım gücü düşmüştür. Saraylarda saltanat sürenler bizlere, emekçi halkımıza iğneden ipliğe zamlarla ölümlerden ölüm beğen diyorlar. Bu ne vicdansızlıktır, zaten kıt kanaat geçinmek sorunda kalan halkımızla, iş bulamayan işsizimizle dalga geçmektir bu. Yaşadığımız işsizlik korkusu, pahalılık kâbusu ve Covid belası yetmezmiş gibi her gün yaşadığımız facialara bir de elektrik faturası değil soygunu eklendi. Sırada ne var? Bu karda kışta kıyamette ısınmak için kömür, doğalgaz ve akaryakıt tabii ki.” dedi.
“Bu zamlar, bu haksızlıklar nereye kadar devam edecek?” diyerek halkın zor durumda kalddığını söyleyen Çakır şu ifadeleri kullandı: “Bir kurnazlık yaptılar, zamları 1 Ocak’tan önce açıkladılar, bir kurnazlık yaptılar artık faturaları 35’er günlük okumaya başladılar. Sarayın günlük elektrik faturası 60 bin TL, aylık 1.8 milyon TL. Yıllık 20 milyon TL. Bunun faturasını ödeyeceksiniz.
Aynı şekilde kömüre gelen zamlar, gıdaya gelen zamlar. Zam zam zam sürekli zam. Soruyorum geçen ay ne kadar fatura geldi şimdi ne kadar geldi. Gelen elektrik faturaları herkesi çarpmış durumda. Hepimizin gündeminde bu var. Vatandaşımız, esnafımız gelen faturaları nasıl ödeyeceğini bilemez durumda, çaresiz durumda.
Bundan sonra gelecek olan faturalarda ayrı bir panik havası oluşturuyor. Gelen zamlar hem tüketiciyi hem tüketiciyi hem de üreticiyi zorlamaktadır. Minibüsçüleri, dolmuşları, taksileri, kamyonları, okul servis araçlarını, lokantaları, bakkalları, büyük küçük tüm vatandaşlarımızı etkilemektedir. Elektrik faturalarından dolayı çarpıldık, çarpılmaya devam ediyoruz. Ekmeğe, gıdaya yapılan zamlardan aç kaldık, aç kalmaya devam ediyoruz. Peki, bu nereye kadar gidecek. Bu zamlar, bu haksızlıklar nereye kadar devam edecek. Sıkıntılarımızı dile getirmenin zamanı geldi de geçiyor. Çünkü yapılan zamlar sonucu karanlıkta kalmaya ve aç kalmaya mahkûm ediliyoruz.
Onun için sesimizi yükseltmeye devam ediyoruz. Yükseltmeye de devam edeceğiz. Sarayın elektriklerini kesin halkın elektriklerini ucuzlatın.
Bu zamların tek nedeni, enerji üretim ve dağıtımın özelleştirilmiş olmasıdır. En temel ihtiyaçların özelleştirilip, vatandaşı gelir kaynağı olarak görülmesidir. Şirketleri zengin etmek için garibanın, yoksulun, emekçinin cebindeki üç kuruşu çalınıyor. Bu faturalar ödenmez; bu faturaları ödetmeye kalkmak bu karda kışta milyonlarca insanı elektriksiz bırakmak demektir. Geçen yıl tüm yurtta 5 milyon ailenin elektriğinin kesildiği düşünülürse bu yıl sayı katlanarak artacaktır. Bu büyük eziyete son verilmeli, zamlar geri çekilmelidir.”
Songül Yılmaz

“Sorunları Kısa Sürede Çözmek İçin Buradayım” “Sorunları Kısa Sürede Çözmek İçin Buradayım”

Editör: Haber Merkezi