İlk Meclis Toplantısı İlk Meclis Toplantısı


Türk Eğitim-Sen Artvin Şube Başkanı Hüseyin Aydın, Ankara'da bir lisede öğrencinin öğretmenine yaptığı saygısızlığı eleştirdi.
Ankara'da bir lisede, ders anlatan öğretmenine saygısız hareket yapan öğrencinin yaptığı harekete, tepkiler gelmeye devam ediyor. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde bir öğrencinin, ders anlattığı sırada öğretmeninin yanına gittiği görülüyor. Sosyal medyada infial yaratan görüntülerle ilgili il milli eğitim müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.
Türk Eğitim-Sen Artvin Şube Başkanı Hüseyin Aydın, konu hakkında genel merkezin yaptığı açıklamayı paylaştı. Hüseyin Aydın, “Öğretmenin itibarını korumak, aslında ülkemizin geleceğine sahip çıkmaktır” dedi.
Hüseyin Aydın Açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Yıllardır söylüyoruz; geleceğimizi eğitimle inşa edeceğiz, eğitimin taşıyıcı kolonu da öğretmendir. Öğretmenin itibarını korumak, aslında ülkemizin geleceğine sahip çıkmaktır. Velilerimize sesleniyorum: Öğretmene verdiğiniz değer, aslında çocuklarınıza verdiğiniz kıymettir. Kendi geleceğinize, çocuklarınızın geleceğine, ülkemizin geleceğine dair en ufak bir kaygı taşıyorsanız; öğretmene sahip çıkarsınız! Kamu yönetimine sesleniyorum: Öğrenci müşteri, öğretmen tezgâhtar değildir! Eğitimde öğretmenin ağırlığını sağlamadığınız müddetçe, eğitime dair her “projeniz” başarısızlığa mahkûmdur! Bunun için de disiplin yönetmeliği, sınıf geçme, yönlendirme vs süreçler mutlaka “öğretimin” ve “eğitimin” ihtiyaç ve gereklerine uygun şekilde düzenlenmelidir.
Yoksa mı? Bu gidişatın menzili; çöküştür!”
Aynur Bağdat

Editör: Haber Merkezi