Tam Donanımlı Kamera Uygulaması Bir Yıl Daha Uzatıldı
SS 33 Nolu Şehir İçi Dolmuş Kooperatifi Başkanı Remzi Yıldız , Araçlara takılması planlanan tam donanımlı kamera uygulamasının 2022 yılı sonuna kadar uzatılması hakkında açıklama yaptı.
Konuyla ilgili açıklama yapan SS 33 Nolu Şehir İçi Dolmuş Kooperatifi Başkanı Remzi Yıldız, şu ifadeleri kullandı:
“Araçlara takılacak tam donanımlı kameralar konusunda İçişleri Bakanlığının genelgeleri doğrultusunda 31.12.2021 tarihinde takılması gerekiyordu ancak bu ekonomik dalgalanmalar ve esnafın belirli bir zorluklardan geçmesi nedeniyle içişleri bakanlığımızın genelgeleri doğrultusunda 31.12.2022’ye ertelendi. Kameralarımızın 2022 yılında takılması kanuna bağlandı. Bu hizmette emeği geçen başta İçişleri Bakanlığımız olmak üzere tüm yetkili üst düzey bürokratlarımıza, esnafın bu gibi zor durumlarında kamera sistemini erteledikleri için esnaf adına teşekkür ediyorum.”
Yaşanan ekonomik dalgalanmalar nedeni ile akaryakıta, yedek parça gibi her türlü ürüne gelen zam nedeniyle esnafın zor durumda kaldığına dikkat çeken Yıldız, “Ülkemizde yaşanan covid-19 salgını ve bunun getirdiği müsebbipler ile ekonomide yaşanan dalgalanmalar nedeni ile buna istinaden akaryakıta, yedek parça gibi her türlü ürüne a’dan z’ye kadar yüzde 200 zam gelmiş bulunmaktadır. Esnaflarımız faaliyetlerini yürütürken zor durumda kalmaktadır. Başta akaryakıt olmak üzere araç maliyetleri, yedek parça, yağ, filtre gibi ürünlere yüzde 200-300 oranında zam gelmiş durumda. Bu esnafımız gelirini giderle ayarlayamıyor yani gideri gelirini geçmiş durumda bu alanda zorluk çekiyor.
Belirli bir zam yapıldığı gibi toplu taşımaya da yetkililerimiz belirli bir miktar zam yapacak ki bu esnaf ayakta dursun. Bu zamlar yapılmasa herhangi bir toplu taşımaya da zam gelmez. Bu zamlar her kaleme yansıdığı gibi toplu taşımaya da geleceğini düşünüyorum. Ulaşım sektöründe faaliyet gösteren bütün esnaf arkadaşlarımız bugün ayrı yakıt fiyatı alıyor bir gün sonra daha fazla bir maliyetle alıyor. Bir günü bir günü tutmuyor. Bu gibi durumlar da gerçekten içler acısı olan, yara haline gelen hem gıda maddeleri hem araç maliyetleri hem bakım maliyetleri, yüksek derece de fahiş zamlandığı gibi bu meslekte artık yapılamaz hale geldi.” İfadelerini kullandı.
HATİCE DİLER

Artvin'de uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı Artvin'de uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı

Editör: Haber Merkezi