Borçka'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi Borçka'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi


Uğur Bayraktutan, Artvin’in Sorunlarını duyurmaktan vazgeçmiyor
Artvin Milletvekili, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Uğur Bayraktutan, Meclis’te parti grubu adına konuşma gerçekleştirdi. Artvin’in sorunlarına değinen Bayraktutan, yapmış olduğu girişimlerden ve verdiği soru önergelerinden bahsetti.
CHP Milletvekili Bayraktutan gerçekleştirdiği konuşmada; Artvin’deki problemlerden bahseden Bayraktutan, Muratlı'da yeniden bir sınır kapısı açılması gerektiğine dikkat çekerek; “Artvin'de ciddi anlamda problemler var. Bunlar nelerdir? Sarp Sınır Kapısı'na ilişkin problemlerimiz var. Buradan, altına bütün partilerin imza atmış olduğu bir anlaşmayla Muratlı'da yeniden bir sınır kapısı açılmasına ilişkin bir taahhütte bulunduğumuz bir anlaşmayı Parlamentodan geçirdik. Hemen hemen bütün komşularımızla sorunlarımız var ama sağ olsun Gürcistan Hükûmetiyle, Gürcistan ülkemizle hiçbir sorunumuz yok. Onlar da bu taahhüdün altına imza attılar, dediler ki: ‘Evet, Muratlı'da bir sınır kapısı açılmasına ilişkin bir beklenti var, bunun gereğini yapalım’ Bu sözleşmenin üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen, bu konuda gerek Dışişleri Bakanlığı nezdinde gerek diğer Hükûmet yetkilileri nezdinde yapmış olduğumuz bütün girişimlere rağmen ne yazık ki sonuç alamadık.
Bugün Trabzon'dan veya Erzurum'dan Artvin'e gelmek isterseniz, özellikle Trabzon ve Sarp Sınır Kapısı arasında onlarca kilometre tır kuyruğu görürsünüz. Bu nedenle bir an önce, ivedilikle Muratlı sınır kapısının açılmasında yarar vardır. Özellikle kara yolundaki tır trafiğinin Muratlı'ya aktarılması, Sarp Sınır Kapısı'nın aynı zamanda bir turistik kapı olması açısından önem arz eden fiilî bir durum vardır. Bunun gereğinin yapılması gerekiyor. Rusya ile Gürcistan arasındaki sınır kapısında diğer tır şoförlerine uygulanmayan muamele boş tırların geri dönüşünde Türk tır şoförlerine uygulanıyor, on beş gün boyunca orada bekletiliyorlar. Ciddi mağduriyet yaşıyorlar. Bu sorunu Dışişlerine, ilgili yerlere aktardılar ama ne yazık ki bu sorunun karşılığı olmadı. Bu konuda da AK Parti yetkilileri bunları not alırlarsa, gereğini yaparlarsa, bu konuda yardımcı olurlarsa çok seviniriz.” dedi.
“Vatandaş Devletten Ormanı Korumaya çalışıyoruz” diyerek Mehmet Cengiz’in villası hakkında da açıklama yapan Bayraktutan; “Bundan önce yapmış olduğum Parlamentodaki konuşmada, avukatlık yaptığım yıllarda ormanda bir tane çivi çakamazdınız. O zamanlar devlet ormanları vatandaştan korurdu, sizin döneminizde bu hikâye değişti. Şimdi biz, vatandaş devletten ormanı korumaya çalışıyoruz. Önemli iş adamınız sizin, hani "5'li çete" diye tabir etmiş olduğumuz o mahiyetli işadamınız Mehmet Cengiz, Artvin'de ormanın ortasına güzel bir villa kondurdu. Geçen ki Parlamento konuşmamda dedim ki ‘Bu villayı bu beyefendi ne zaman kaldıracak?’ diye. Tık yok! Orman Bölge Müdürüne seslendim, Orman Bakanına seslendim ‘Artvin'de Türkiye Cumhuriyeti'nin yasaları işlemiyor, Artvin'de Mehmet Cengiz'in yasaları işliyor’ dedim. Ne Validen ses var ne milletvekilinden ses var ne bir yöneticiden ses var. Ne zaman yıkacaksınız bu villayı merak ediyorum. Bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti'nin yasaları mı geçerli, Mehmet Cengiz'in yasaları mı geçerli? Bir an önce bunun cevabını vermemiz gerekiyor.
Artvinliler ülkelerini seviyorlar, yurtlarını seviyorlar, yeşili seviyorlar, geldiğimiz toprakları seviyorlar. Bu topraklar bize doğru olmayı, onurlu olmayı, yeri geldiğinde kırılmayı ama asla eğilmemeyi öğretti. Biz o toprakların çocuklarıyız. O nedenle, bu siyasi iklim değişecektir, o madeni oraya getirip başımıza bela edenleri de inşallah o madene gömeceğiz! ”dedi.
Ayşe Yılmaz

Editör: Haber Merkezi