Hopa’da 01-12 yaşa hitap eden Çocuk Oyun Salonu’nun açılışı gerçekleşti
Eda Başar Özkan ve eşi Olcay Özkan’ın işletmeciliğini yapacağı Curcuna Çocuk Oyun Salonu’nun açılışı gerçekleştirildi. Çocukların ihtiyacı olduğunu düşündükleri oyun salonunu açtılar.
Curcuna Çocuk Oyun Salonu’nun isminin nerden çıktığını anlatan Olcay Özkan, “İsim için kızımızın ismini Deniz Çocuk Oyun Salonu ya da Deniz Yıldızı Çocuk Oyun Salonu veya Hopa Çocuk Oyun Salonu gibi fikirlerimiz vardı. Oyun salonunun işleyişini ailemize anlatırken bir curcuna kopacak derken daha uygun bir isim olamaz diye düşünerek Curcuna’ya karar verdik. Curcuna ismini biz de çevremizdekiler de çok sevdik, benimsedik” dedi.
Curcuna Çocuk Oyun Salonu’nun açılmasına nasıl karar verdiklerini anlatan Eda Başar Özkan, “Çocukların böyle bir yere ihtiyacı olduğunu her zaman biliyordum, aklımdaydı. Biz aslında empati kurarak bu işe girdik. 8 aylık kızımız var ve onun geleceğini, eğitimini, hayatını her anne baba gibi düşünmeye başladık. Büyüdüğü, oyun yaşına geldiğinde ne zamana kadar diğer komşu ilçelere git gel yapacağız, neden bizim de böyle bir yerimiz olmasın diye kendi aramızda konuştuk. Bir gün alışveriş merkezindeki oyun salonu bölümünün karşısına oturduk yarım saat izledik orayı, neden olmasın dedik. Neden biz de Hopa’ya böyle bir salon kazandırmayalım dedik, eşim de daha önce oyun sektöründe çalışmıştı, tecrübemiz de vardı. Bu duruma da güvenerek başladık bu yola” ifadelerini kullandı.
Eda Başar Özkan oyun salonu için dükkan bakarken yaşadıklarını şu ifadelerle devam aktardı:
“Bir araştırma yapalım, raporlar hazırlayalım, dükkân bakalım, ailemize çevremize soralım diyerek geniş kapsamlı araştırmalar yapmaya başladık. Pandemiden tedirgin oldukları için ailemiz haklı olarak çekimser kaldı bu duruma ama sonradan onlar da destek verdiler. Dükkân bakmaya başladık ki bu konu bizi çok zorladı istediğimiz büyüklükte dükkân bulamadık, bulduklarımız da kurumsal firmalara kira vermek istediklerinden bizleri geri çevirdiler. Sundura Mahallesi Hopa’nın en kalabalık mahallesi ve ilkokulun çok olduğu bir mahalle. Şu anki bu d. 01-12 yaşa hitap ettiğimiz ükkanımızı hemen kiraladık. Ardından oyun makinelerini, top havuzunu araştırmaya başladık. 01-12 yaşa hitap ettiğimiz için 01-12 yaş grubu oyun makinesi bulundurmaya özen gösterdik. Siparişlerimiz verildi, makineler geldi, top havuzumuz kuruldu. Dükkânı renklendirmek için ressam bir arkadaşımızla anlaştık, boyama işleri başladı diğer tesisat işleri de yapıldı. Bir buçuk ay gibi bir süre de açılışlımızı dün gerçekleştirdik.”
Curcuna Oyun Salonu’na her 2 ayda bir talep bazlı makine alacaklarını anlatan Özkan, “01-12 yaş arasına hitap ediyoruz. Makinelerimiz jetonla çalışıyor, ekranlı makinelerimiz, arabalı oyun makinelerimiz langırt, air hokey, refleks, boks makinelerimiz ve top havuzumuz var. İlk aşamada 15 makine ile başladık, her 2 ayda bir talep bazlı makine alacağız. İlk sırada basket ve kepçe makinesi var. Bunun nedeni de çocukların belirli aralıklarda farklı makine ile karşılaması onların buraya gelmelerini cezp ediyor, heyecan katıyor. Doğum günü konseptimiz de var. Hem doğum günü sahibi ailenin hem de misafirlerin keyifli zaman geçirecekleri konseptler hazırladık. Palyaço ve kostümlü şaklabanımız mevcuttur. Ailelerin talebine göre çalışmalarımız olacaktır” dedi.
Curcuna Çocuk Oyun Salonu’nda kafe ve kantinin de mevcut olduğunu söyleyen Özkan, “Çocuklara, salonumuza geldiklerinde hamburger tost vb ürünlerimizle, soğuk sıcak içeceklerimiz ile hizmet veriyoruz. Anne babanın rahat bir şekilde çocuğuna oyun oynatacağı, eğlendireceği tüm imkanları sağladık. İlerleyen zamanlarda faaliyete geçireceğimiz kısmi zamanlı anaokulu için çalışmalara başladık. Diyelim ki eşinizle yemeğe gideceksiniz ya da düğüne gideceksiniz, gün içinde acil bir banka işiniz çıktı çocukla gidemiyorsanız bunlara benzer durumlarda çocuğunuzu emanet edebileceğiniz kısmi zamanlı bir anaokulu projemiz var. Bunun için çocuk gelişimi bölümü mezunu personelimiz olacak. Çocuklarla özel olarak ilgilenecek, top havuzunda, oyun makinelerinde ve aktivite çalışmalarımız ile çocuklar keyifli dakikalar geçirecek anne babanın yokluğunu bile hissetmeyecekler.
Oyun salonumuza tüm çocuklarımızı bekliyoruz. Tüm hijyen kurallarına uyularak güvenle oyun oynayabilirler. Burası annelerin bile dinlenme yeri, çocukların keyifli dakikalar geçirecekleri bir oyun salonu çocukların özgür olduğu bir yerdir.”
Songül Şişman

Alanları Doldurdu Alanları Doldurdu

Editör: Haber Merkezi