Yusufeli Merkez Viyadüğü'nde sona yaklaşılıyor Yusufeli Merkez Viyadüğü'nde sona yaklaşılıyor


Artvin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından buzağı destek ödemesine dair bilgilendirme yapıldı
Hayvancılığın gelişmesi ve yetiştiricilerin bireysel olarak ekonomik anlamda kazanç elde etmeleri için sağlanan buzağı destek ödemeleri hakkında açıklama yapıldı.
Yapılan açıklamada;
“4 Aralık 2020 tarih ve 31324 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2020/32 sayılı Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliğinin 4. maddesinin (ç) bendi ''Buzağıların analarında, 2020 yılında ilk doğumunu yapan düvelerin ilkine buzağılama yaşı en fazla 810 (27 ay) gün, ineklerde ise destekleme yılı ile bir önceki buzağılaması arasındaki süre en fazla 450 (15 ay) gün olmalıdır. Bu parametreler e-ıslah kayıtlarından, e-ıslahta kayıtlı olmayan ineklerin ise e-ıslahta kayıtlı buzağılarından hesaplanır. İneklerin, TÜRKVET kayıtlarında bulunan, ancak e-ıslaha kayıt edilemeyen buzağıları hesaplamalarda dikkate alınmaz." denilmektedir. Resmi Gazetede yayımlanan Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliğinin ilgili maddesine göre; düvelerde ilk gebe kalma yaşı 13 ay ile 18 ay arasında olmalıdır. Aynı şekilde İneklerde ise bir önceki buzağılaması ile tekrar gebe kalma süresi 6 ayı geçmemelidir. Bu süre dışında gebe kalan hayvanların ilk buzağılarına ve gebe kalma süresi doğumdan 6 ay sonra olan ineklerden doğan buzağılara destekleme ödemesi ilgili tebliğ gereği yapılamamaktadır. Bu durumun önüne geçmek için yetiştiricilerimizin atık ve ölü doğumları İl/İlçe Müdürlüklerimize bildirmesi ayrıca doğum/buzağılama takvimini takip etmesi önem arz etmektedir.” ifadeleri yer aldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan İl Müdürü Dursun Okur "Yetiştiricilerimizin konuya hassasiyet göstermeleri hem İlimiz hayvancılığı gelişmesi hem de yetiştiricilerimizi bireysel olarak ekonomi anlamda kazanç elde etmeleri için önemlidir" Dedi.
Artvin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Editör: Haber Merkezi