18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, Borçka Atatürk Orta Okulu Konferans salonunda gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemini belirtmek için konuşma yapan Tarih Öğretmeni Erol Mercan, Çanakkale zaferinin bambaşka bir olay olduğunu belirterek “ Tarih her bölümünde çok müstesna olaylara şahit olmuştur. Böyle müstesna olayları biz tarihçiler kağıtlara sığdırmakta gerçekten güçlük çekiyoruz. Çanakkale gibi bir zaferi bir kağıda sığdırmak çok çok zor bir şey.

Her tarihi olayın kendine has özellikleri var bir daha tekrarlanamadığı için. Çanakkale bambaşka bir olay. Çünkü dünyaya yön vermiş, dünyanın gidişatını değiştirmiş karşı tarafta istifalara sebep olmuş bir savaş. Çanakkale zaferi mukaddes bir zafer olarak tarihe deki yerini alırken gelecek yüzyıllara aydınlatacak olan Mustafa Kemal gibi bir güneşin ortaya çıkması açısından da ayrı bir önem arz etmektedir. Bizlere böyle bir zaferin gurunu yaşatan binlerce şehit ve gazilerimizi şükranla anıyoruz. Şehitlerimizin ruhu şad olsun” diye konuştu.

Balcı “Eksiklikleri Tespit Ederek Çalışacağız” Balcı “Eksiklikleri Tespit Ederek Çalışacağız”

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için düzenlenen program Tiyatro gösterisi, video gösterisi, oratoryo ve öğrencilerin şiirleri ile gerçekleşti. Programa katılan Murgul Kaymakamı Borçka Kaymakam Vekili Yunus Tekçe, Belediye Başkanı Ercan Orhan, Garnizon Komutanı, Kurum amirleri ve Borçka halkı katılım gösterdi.

Ayşe Yılmaz

Editör: Haber Masası