Dünyanın büyük kanyonları arasında bulunan Ardanuç’taki Cehennem Deresi Kanyonu, doğal yapısıyla ziyaretçilerini adeta büyülüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Ardanuç Belediye Başkan Adayı Ergül İstanbullu “ Birlikte Başardık Ve Yine Başracağız.” Cumhuriyet Halk Partisi Ardanuç Belediye Başkan Adayı Ergül İstanbullu “ Birlikte Başardık Ve Yine Başracağız.”

Dünyada sayılı kanyonlar arasında gösterilen Cehennem Deresi Kanyonu ile Ferhatlı Kalesi, Ardanuç’un önemli turizm değerleri olarak öne çıkıyor.

İlçe merkezine 7 kilometre uzaklıktaki kanyon, içerisine doğru ilerledikçe ilginç manzaralarıyla dikkati çekiyor. 500 metre uzunluğu ve 70 metre genişliği bulunan kanyon, taşlı ve dik patikalarının yanı sıra tek kişinin bile zor sığacağı yollardan geçilerek gezilebiliyor.

0ada

Ferhatlı köyü sınırları içinde yer alan Ferhatlı Kalesi ise yöre halkınca Ferhat ile Şirin'in hikayesinin yaşandığı yer olarak kabul ediliyor. Kitabesi bulunmayan kalenin, Ardanuç Kalesi ile aynı tarihte İberya Kralı Vahtang Gorgasal tarafından 5. yüzyılda onarıldığı biliniyor.

Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinde "Harbe Kalesi" olarak bahsettiği tarihi kale, moloz taş kullanılarak yapılan sur duvarlarıyla ilçe merkezine 5, Cehennem Deresi Kanyonu'na ise 2 kilometre mesafede bulunuyor.

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından "Cehennem Deresi'nde Cennet Yaşanıyor" adlı proje çalışmasının tamamlanmasının ardından yaz sezonunda ziyaretçilerini yeniden ağırlamaya başlayacak olan kanyona ziyaretçi akını yaşanması bekleniyor.

Editör: Haber Masası