Artvin Orman Bölge Müdürlüğünün talebi ve Orman Genel Müdürlüğünün onayının ardından, Arhavi İlçesi Aşağı Hacılar mahallesinde tescillenen  “Ciha Kalesi Orman Parkı” ulaşımının iyileştirilmesi ve yeni yol yapım çalışmaları tamamlanıyor.

Yaşam Tarzı Müzesi yeni ürünlerle zenginleştirildi Yaşam Tarzı Müzesi yeni ürünlerle zenginleştirildi

ciha parkı 2

Trabzon kültür varlıklarını koruma bölge kurulunun 2821 sayılı kararı ile korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescili Ciha Kalesi, Arhavi İlçesi’nin zirvesinde kayalara oturtulmuş ve Cenevizliler Dönemi’nden kaldığı söylenmektedir. Kale hem sahil tarafına hem de iç kesimlere hâkim bir konumda ve stratejik bir öneme sahiptir. Arhavi ve Hopa ilçelerini ayıran Ciha Tepesi'ndeki kaleden Pazar ve Batum arasındaki alan gözlemlenebiliyor. Eşsiz manzara ve doğal güzellikleri de içerisinde barındıran alanın, ‘Orman Parkı’ olarak turizme kazandırılması hem bölge hem de Ülke ekonomisine katkı sağlaması planlanıyor. 

Orman Parkını ve yol çalışmalarını yerinde inceleyen Orman Bölge Müdürü Doç. Dr. Mimar Sinan Özkaya “9.2 Ha. lık alan içerisinde Yürüyüş ve koşu parkuru, kır lokantası, yöresel ürün satış yeri, çocuk oyun alanı, pergolalar, ağaç altı oturma alanları, kameriyeler, serbest oyun alanları, seyir terasları, yağmur barınakları, vb. yapıların planladığı ‘Ciha Kalesi Orman Parkı’nın yapım çalışmalarını yakından takip edip ediyor ve en kısa zamanda yerli ve yabancı misafirlerini ağırlaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Artvin Orman Bölge Müdürlüğü

Editör: Editör Masası