Filistin halkı için kermes düzenlendi  Filistin halkı için kermes düzenlendi 

Fahri Acar: Evrensel Fikirler Üreten Bir Nesil Yetiştirmenin Gayreti İçerisindeyiz
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış yıl dönümü anısına Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Artvin’de düzenlenen törenle kutlandı.Milli İrade Meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar 7 Mart İlkokulu bahçesinde yapılan gösterilerle devam etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, törende günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102. yıl dönümünün kutlandığını söyledi.
Fahri Acar, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 102. Yıl dönümünün kutluyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması kurtuluş mücadelemizin başarıya ulaşarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasındaki en önemli adımlardan biridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu "Egemenlik Kayıtsız şartsız Milletindir" sözleriyle tüm dünyaya duyurdu ve bu bayramı çocuklara armağan etti.”İfadelerine yer verdi.
Çocukların bu ülkenin geleceği olduğunu belirten Acar, kendini sürekli yenileyen, okuyan, araştıran, evrensel fikirler üreten bir nesil yetiştirmekiçin çabaladıklarına dikkat çekti.
Konuşmaların ardından öğrencilerce 23 Nisan konulu şiirler okundu.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla okullar arasında gerçekleşen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle tören devam etti.
Programda öğrenciler dans ve halk oyunları gösterileri düzenledi.
Kutlamalara Artvin Valisi Yılmaz Doruk, AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Özgül, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrencilere katıldı.
Eda Başar Özkan

Editör: Haber Merkezi