AGİKAD üyeleri ‘Çocuklar Gülsün’ projesi ile depremde evleri yıkılan çadır ve konteyner kentlerde yaşayan çocuklara sosyal ve psikoloji destek sağladı.

Proje kapsamında Kahramanmaraş Türkoğlu ve Elbistan ilçelerinde biri çadır kent, ikisi konteyner kent olmak üzere 3 ayrı noktayail genelindeki topladıkları yardımları ulaştıran üyeler çocukların kalbine dokundu.

AGİKAD Başkanı Meryem Özbayrak , gazetecilere yaptığı açıklamada bağışlarla toplanan oyuncak, kırtasiye ürünleri, hijyen malzemesi, giysi ve gıda malzemelerinin her birinin depremzedelere ulaştırıldığını aktardı.

Çocuk psikoloğu eşliğinde çocuklara özel ilgi gösterdiklerini kaydeden Özbayrak, “Gittiğimiz yerlerdeki çocuklarla çocuk psikoloğu eşliğinde şarkılar söyledik, oyunlar oynadık. Palyaçolar eşliğinde eğlendirdik, sonra büyük küçük herkese hazırladığımız patlamış mısırlar eşliğinde sinema etkinliği yaptık. Zor şartlarda da olsa pankek yapıp kahvaltılarına farklı bir tat kattık ve özenle toplayıp paketlediğimiz oyuncakları dağıtarak yüzlerini güldürdük” dedi.

Kadınlarında yüzünü güldürmek için çapa sarf ettiklerini kaydeden Özbayrak, “Kadınların ihtiyaçlarını en iyi kadınlar anlar dedik ve kuaför ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Çocukların bir aydır taranmamış saçlarını şefkatle taradık. Tüm bunlar bize inanıp güvenen bağışlarla oldu. Tekrar gelmek için tüm hazırlıklara baştan başlayacağız. Desteklerinizi esirgemeyin. Daha çok çocuk gülsün diye çalışmaya hep beraber devam edelim” diye konuştu.

Restoranda çıkan yangın söndürüldü Restoranda çıkan yangın söndürüldü

Özbayrak kendilerine destek veren Arhavi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne de ayrıyeten teşekkür etti.

Deprem bölgesindeki çalışmalarda Özbayrak’ın yanı sıra  AGİKAD yönetim kurulu üyeleri Naciye Aydınlıoğlu, Melek Özbayrak, Pınar Özyılmaz, Gülden Yılmaz ve Senem Sıla Şen yer aldı.

Hatice Diler

Adsız tasarım

Editör: Haber Masası