Kentte özellikle çocuklu ailelerin ve AÇÜ’nün merkez yerleşkesinin hemen karşısında bulunması nedeniyle öğrencilerin sosyalleşmek için tercih ettiği Çoruh Park, duyarsız vatandaşların çevreye attığı çöpler ile hak ettiği ilgiyi görmüyor.

çoruhpark (4)

Çevre kirliliğinin yanında peyzaj çalışmasının da yapılmadığı Çoruh Park’ta çevreyi saran yabani bitkiler ne yazık ki doğanın güzelliğini görmeyi engelliyor.

çoruhpark (3)

Kent Park adeta çöp parka dönüşmüş durumda. Otların bir insan boyuna ulaşmış olması, çöp kutularının neredeyse tamamının kullanılmaz halde olduğu, gelişi güzel yakılan ateş ve mangal küllerinin oluşturduğu görüntü duyarlı vatandaşları üzüyor.

çoruhpark (2)

Aylardır hiçbir kurumun burayla ilgili tek bir adım bile atmadığı dikkat çekerken gelişi güzel atılan meşrubat şişeleri, toplanmayan çöpler, yakılmış ateş külleri Çoruh’un akışına ve güzelliğine yakışmıyor.

Köyümüzde Yaşanacak Bir Durum Kalmadı.” Köyümüzde Yaşanacak Bir Durum Kalmadı.”

Vatandaşlar merkezde yakın olan ve sosyalleşebilecek tek yer olan Çoruh Park’ın bir an önce bakım yapılmasını istiyor.

çoruhpark (1)

Sinek ve diğer parazitlerin de havaların ısınmasıyla birlikte artacağı gözlemlenirken, bunun yanında korkulukların kırıldığı, yerinden çıktığı ve güvensiz bir ortam oluşturduğu da dikkat çekiyor.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası