Ardanuç Halk Eğitim Merkezi binasında açılan yılsonu sergisinde usta öğretici ve kursiyerler yıl boyunca yaptıkları ürünleri sergiledi.

coşkun 1

Usta öğretici Hatice Coşkun, El Sanatları ve Giyim kursunda 15 öğrencinin katılımı ile yaptıkları ürünleri halkın beğenisine sunmaktan mutlu olduklarını ifade etti. Takı, magnet ve dikiş gibi çeşitli ürünleri el emeği ile yaptıklarını vurguladı.

“İcraata ve hizmete oy verelim” “İcraata ve hizmete oy verelim”

coşkun 3

Kursiyerlerin farklı ürünler çıkarmak için çabaladıklarını belirten Coşkun, amaçlarının sadece iş yapmak değil sosyalleşmek olduğunu aktararak “Öğrenciler farklı şeyler istediği için onlara yetişebilmek amaçlı alan fazlalığı yapıyoruz. Benim için zor oluyor ama öğrenci tutma açısından iyi oluyor. Gelen kursiyerlerden biri filografi yapacağım diyor biri takı yapacağım diyor ona yönelik ders veriyoruz. Filografi tabloları, seccade, anahtarlık, magnet gibi ürünlerimiz var. Yöresel topladığımız çiçeklerle koliler, anahtarlıklar ve resimlerle magnetler yapıyorum. Öğrencinin rahat edebileceği ortam yaratıyoruz. Amacımız burada sadece iş yapmak değil sosyal açıdan farklılık da yaşanıyor” dedi.

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası