Artvin İli Damızlık Koyun Ve Keçi Yetiştiriciler Birliği Olağan Kongresinde Mevcut Başkan Azam Demirci Güven Tazeledi
Artvin İli Damızlık koyun ve keçi yetiştiriciler birliği cumartesi günü Ardanuç Belediyesi AşıkEfkari kültür salonunda kongresini gerçekleştirdi.
Kongrede; Mevcut Başkan Azam Demirci, Hakan Üçüncü ve Selçuk sarıçiçek aday oldu. Mevcut Başkan Azam Demirci ve yeni yönetimi 213 oy alarak, seçimi kazandı.
Selçuk Sarıçiçek ve yönetimi 107,Hakan Üçüncü ve yönetimi 88 oy aldı. Kongreyi kazanan Azam Demirci’nin yönetiminde Azam Demrci,Fehmi Şahin, Muhammet Ergül, Tuncay Altun,Ahmet Biçer, Mert Osman Sevinç, Musa Cansız yer aldı.
Seçim öncesi konuşma yapan Azam Demirci, “Artvin ili Damızlık Koyun ve keçi yetiştiriciler Birliği olarak, ismimizde yer alan birlik kelimesini çok önemsiyorum. Bizler üreticiler olarak ,bir araya geldik ve birlikte olmaya devam edeceğiz. Eğer yeniden seçilirsem, Birliğin devamı için elimden gelen çabayı göstereceğimden emin olmanızı istiyorum” diye seslendi.
Cumartesi günü sabahın erken saatlerinde kongre salonuna akın, akınArtvin’in tüm ilçelerinden Ardanuç’a gelen üreticiler,Hazirun için imza atmaya a başladılar. Kongredeki adayların ortak önergesiyle divan kongreye sunuldu. Kongre üyelerinin oy birliğiyle divan kurulu oluşturuldu.
Divan Kongreye katılan; Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir’e, Cumhuriyet Halk Partisi Ardanuç İlçe Başkanı Mesut Aksakal’a, İyi Parti Ardanuç İlçe Başkanı Selçuk Babacan’a, Deva partisi Ardanuç İlçe Başkanı Naci Bozkurt’a, Artvin İli Damızlık sığır yetiştiricileri Birlik başkanı Talip Işık’a, Ardanuç Muhtarlar Dernek Başkanı Elyesa Uygun’a, ArdanuçEsnaflar Derneği Bakanı Dilek Yıldız’a, üreticilere ve misafirlere hosgeldiniz diyerek, sözü Mevcut Başkan Azam Demirciye verdi.
Azam demirci;’ Değerli divan, değerli konuklar ve sevgili üreticilerimiz hepiniz kongremize hoşgeldiniz. Bakıyorum salonumuz dolu, kongremize ilgi büyük.Birzamanlar çantayla üye yapmaya çalışırken, bugün ise salonlar bizleri alamaz hale geldi. Ben şimdi sözümü kısa tutacağım. Aday arkadaşlarımız konuşsunlar, sonrasında eleştirilere cevap vereyim.” Diyerek,sözü divana verdi.
AzamDemirci’nin konuşması sonrası söz alan aday Hakan Üçüncü’de; “Bugün çok heyecanlıyım,mikrofona alışık değilim. Ben dağda değneği bırakıp gelen bir üreticiyim. Bu yüzdende Koyuncuların yaşamış olduğu sıkıntıları iyi biliyorum, adayım ve oylarınıza talibim” diye konuştu.
Hakan Üçüncü’nün konuşması sonra diğer aday Selçuk Sarıçiçek söz aldı. Kongreyiselamlayarak, birlik olmanın gereği seçimi kazanması halinde, çalışmalarınadaha kapsayıcı bir şekilde çalışacağını belirtti. Sarıçiçek, ”Birliğe ait bulunan mezbahaneyikoşullara uygun,sadece Artvin’e hizmet eden değil, bölgemize ve ülkemize hizmet edebilecek konuma getireceğiz”diyerek mevcut yönetimi eleştirerek konuşmasını sonlandırdı.
Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir divandan söz isteyerek kongre katılanları selamladı. Başkan Demir, “Yarışa katılan tüm adaylara başarılar diliyorum. Bugün burada baktığımda kadın üreticilerimizi görüyorum. Ülkemizi kurtaracak olan kadınların emeğidir” dedi. Yıldırım Demir, Konuşmasındaülkemizin ve bölgemizin üretiminde katkı sunan üreticilere teşekkür etti.
Konuşmaların bitimiyle divan seçim için hazırlıkları yapmak için kısa bir ara verdi. Ara sonrasında iki sandık oluşturuldu. Sandıkların hazırlanmasıyla birlikte oy kullanılmaya başlandı. Saat 17.00 ‘a kadar sürdü.
Gülay Başar

Ardanuç’ta 7 Mart Coşkusu Ardanuç’ta 7 Mart Coşkusu

Editör: Haber Merkezi