Yeşil Artvin Derneği, Kafkasör Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırlarının daraltılması kararına karşı mücadelesine devam ediyor. Danıştay’dan, Kafkasör’ü yok edecek karar ikinci kez reddedildi.

Artvin, Cerattepe’de 1645 hektar büyüklüğünde olan Artvin Kafkasör Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi 805 hektar daraltıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Artvin Kafkasör Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırlarının daraltılması kararına karşı Yeşil Artvin Derneği tarafından Danıştay 6. Dairesi’nde açılan iptal davasında yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı. Cumhurbaşkanlığı ve Turizm Bakanlığı bu kararın kaldırılması için itiraz etmişti. İtirazı inceleyen Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu Cumhurbaşkanlığı ve Turizm Bakanlığının talebini reddetti. Yeşil Artvin Derneği sosyal medyadan yaptığı açıklamada mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Yeşil Artvin Derneği konu hakkında yaptığı açıklamada“Artvin Kafkasör Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırlarının daraltılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararının iptali davasında Danıştay 6. Dairesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Olumsuz Etkileri Süren Bir Faaliyettir.” Olumsuz Etkileri Süren Bir Faaliyettir.”

Cumhurbaşkanlığı ve Turizm Bakanlığı bu kararın kaldırılması için itiraz etmişti. İtirazı inceleyen Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu Cumhurbaşkanlığı ve Turizm Bakanlığının talebini reddetti. Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Esra Başar

Editör: Haber Masası