İstanbul’da bulunan ve bu ilde yaşayan gurbette ki Borçkalılar tarafından kurulan Çoruh Vadisi Borçkalılar Dayanışma ve Gelişme Derneği bir yandan faaliyetlerine devam ederken diğer yandan misafirlerini ağırlıyor. Çoruh Vadisi Borçkalılar Dayanışma ve Gelişim Derneği Başkanı Hasibe Özkan, Yoğun ilgiyle takip edilen Deda Ena Kursu hakkında bilgi verdi. Çoruh Vadisi Borçkalılar Dayanışma ve Gelişim Derneği ve Gürcü Kültür Merkezi Derneği ile ortaklaşa, “Deda Ena” etkinliği yapacak.

Başkan Hasibe Özkan merakla beklenen Gürcüce Kursu hakkında açıklamalarda bulunarak “Çoruh Vadisi Borçkalılar Dayanışma ve Gelişim Derneği ve Gürcü Kültür Merkezi Derneği ile ortaklaşa, bu yıl yapacağımız “Deda Ena” etkinliğimizi istişare ettik. Piyanist, müzisyen Neli Aptsiauri Hanım ve Yusufeli Demirdöven Köyü Derneği Başkan Yardımcısı İsa Zor, birlikte yapacağımız etkinliklerde destek olacaklarını, dernekler arasındaki iletişim ağının genişletilmesi için çalışmaların birlikte yapılması konusunda fikirlerini beyan ettiler.

331780_1266189660669867_70446301

Deda Ena (Ana Dil) günü ile yapacağımız etkinliğinin tarihi kesinleşince, siz değerli sayfa dostlarımızla paylaşacağız.

Ayrıca, her zaman vurgulayarak anlattığım, ikinci köyüm olan Bazgiret Gamaşet mahallesinden Ali Uygun kardeşim beni ziyaretleri ile çok mutlu etti. Güzel sohbeti ile geçmişi yad ettik. En kısa zamanda görüşmek üzere vedalaştık.

Balcı “Eksiklikleri Tespit Ederek Çalışacağız” Balcı “Eksiklikleri Tespit Ederek Çalışacağız”

Derneğimizi ziyaretleri ile onurlandıran, desteklerini esirgemeyen duyarlı dostlarımıza teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.

Deda Ena (Gürcüce Alfabesi ile Okuma Yazma) kursumuz, emekli eğitimci yazar Eşref Yılmaz hocamızla devam ediyor.

En kısa zamanda, Ana Diller hakkında Eşref hocamızla güzel bir proje ile sizlerle olacağız.”ifadelerine yer verdi.

Neslihan Tatar

Editör: Haber Masası