DENEYAP Atölyelerinde, gençlerin yeteneklerini keşfetmelerine ve teknoloji alanında kendilerini geliştirmelerine olanak sağlanarak, geleceğin nitelikli bireyleri olmaları için çalışmalar sürdürülüyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) iş birliğiyle başlatılan DENEYAP Teknoloji Atölyeleri, 115 öğrenci ile Artvin’de ilk yılını tamamladı.

deneyap gelecek ağ3 (4)

 Artvin’de geçen yıl başlatılan tasarım ve robotik kodlama eğitimleri, önümüzdeki dönem elektronik programlama, nesnelerin interneti, ileri robotik ve siber güvenlik konularında gençlere eğitim vermeye devam edecek.

Gençlik Merkezi içerisinde bulunan DENEYAP Atölyesi hakkında Artvin Gazeteleri muhabirine açıklamalarda bulunan Gençlik Merkezi Müdürü Hayati Güneri, 660 öğrenci arasından titiz bir seçme sürecinin ardından 250 öğrencinin yazılı sınava tabi tutulduğunu ve yazılı sınav sonucu 115 öğrencinin bu eğitimlere katılmaya hak kazandığını söyledi.

deneyap gelecek ağ3 (3)

Öğrencilerin 3 yıl boyunca bu atölyelerde eğitim alacaklarına değinen Güneri, ilköğretim çağından lise sona kadar olan öğrenciler burada aldıkları eğitimler doğrultusunda geleceklerine yön verdiklerini aktardı.

Güneri açıklamasında, “Şuandaki LGS, LYS üniversite sınavlarının sonucunda da liseler olarak aileler daha çok programcılık ve bilgisayar bölümlerini tercih ediyorlar. Üniversitelerde de yine bilgisayar mühendisliği bölümü tercih ediliyor. Çünkü “Nesnelerin İnterneti” geleceğin bölümü olarak görülüyor. Ben umuyorum ki bakanlıklarımızın yapmış olduğu bu çalışma teknoloji ve robotik kodlama alnında ileri bir basamağa taşıyacak ve o gençler buralardan çıkacak.” dedi.

deneyap gelecek ağ3 (2)

Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunan DENEYAP Atölyelerinin aynı eğitimi verdiğini dile getiren Güneri, öğrencilerin şehir değişikliği durumunda gittiği kentteki atölyede kaldığı yerden devam edebildiğini ifade etti.

Başkan Erdem'e ziyaret Başkan Erdem'e ziyaret

Bu tür teknoloji ve robotik kodlama eğitimlerinin, gençlerin geleceğe hazırlanmasında büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Güneri, bu alandaki çalışmaların gençleri ileri bir basamağa taşıyacağına inandığını sözlerine ekledi.

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: Editör Masası