Karadeniz Bakır İlkokulu öğrencileri tarafından 21-26 Mart Dünya Ormancılık Haftası dolayısıyla hazırlanan tiyatro gösterisi Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çok amaçlı salonunda sahnelendi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve Artvin’e gelerek burada eğitim öğretim hayatlarına devam eden öğrenciler 'Orman Koruyucuları' adlı oyununu izleyerek keyifli zaman geçirdi.

75cfde8e-93bd-4fe3-aa7d-5ec8d86a0efe

Okul öğretmenlerinden Gülay Torun ve Sibel Sancalöncülüğünde hazırlanarak 3/A sınıfı öğrencilerince sahnelenen tiyatro gösterisinde ağaç ve ormanların öneminin teması işlendi.

"Refah payı verilmesi zorunlu" "Refah payı verilmesi zorunlu"

Program sonunda konuşan Bölge MüdürDoç. Dr. Mimar Sinan Özkaya ormancılık haftası kapsamında Artvin’de birçok etkinliğe imza attıklarını söyledi.

Özkaya “Depremden etkilenen misafirlerimizi sanatın iyileştirici gücüyle buluşturarak güzel vakit geçirmelerini sağlayan minik kardeşlerimize, öğretmenlerine, okul yönetimine ve bu ortamı sağlayan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze teşekkür ederim” dedi.

Okul Müdürü Cevdet Ünal da ormancılık haftası dolayısıyla hazırlanan tiyatro gösterisini keyifle izlediklerini ifade ederek oyunun hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

beb3d6b5-3f33-4388-848b-d007e8d4a108

Oyunu Artvin’de eğitim öğretimlerine devam eden öğrencilerle birlikte izlemenin de ayrı bir önemi olduğunu kaydeden Ünal, “Misafir öğrencilerimiz burada hem keyifli zaman geçirdi. Sosyal hayata adaptasyonları için bu tarz etkinliklere katılmaları çok önemli. Orman Bölge Müdürlüğümüze de teşekkür ediyorum bizi bugün yalnız bırakmadılar” dedi.

Tiyatro oyununu Orman Bölge Müdürü Doç. Dr. Mimar Sinan Özkaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran, Karadeniz Bakır İlkokul Müdürü Cevdet Ünal, Artvin’de misafir edilen depremzede aileler ve veliler izledi.

Editör: Haber Masası