Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde yıkıcı etki gösteren depremler sonrası asrın güvenli alanlara tahliye edilen vatandaşlar Artvin’de de konuk ediliyor.

Trabzonspor’a Transfer Trabzonspor’a Transfer

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda misafir edilen depremzede aileler evlerinde gibi hissetsinler diye her türlü faaliyet gerçekleştiriliyor.

Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere bu süreçte daha fazla ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran, depremzede ailelere destek için çalışmalar sürdürdüklerine değindi.

Bu kapsamda Artvin Hopaspor Kulübünün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla protokol tribününü kadınlar için ayırmasını değerlendiren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, kente yerleştirilen kadın depremzedeleri stada getirerek keyifli vakit geçirmelerine destek oldu.

Maç sonrası depremzede kadınlar ile bir araya gelen Demirkıran, yaptığı açıklamada, “Dünyayı kadınların güzelleştirdiğini biliyoruz. Bu yüzden biz de istedik ki depremzede kadın vatandaşlarımız protokol tribünündeki yerlerini alsınlar Artvin Hopaspor’u desteklesinler ve stres atsınlar. Gördük ki çok doğru bir iş yapmışız. Çok mutlular. Çocukları ile birlikte gelerek burada vakit geçirdiler. İfade ettikleri şuydu ki ‘biz bu kadar heyecanlanacağımız tahmin etmedik. Malatya’dan, Adana’dan gelip başka takımı nasıl destekleriz, heyecan duymayız’ demişlerdi. Şimdi de maçta çok heyecanlandıklarını, bir daha böyle bir etkinlik olursa tekrar gelebileceklerini söylediler. Biz de bu mutluluğa ortak olduğumuz için mutlu olduk. Sporun birleştirici gücü ile yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

Editör: Haber Masası