Artvin Merkez ve ilçelerindeki Halk Eğitimi Merkezi usta öğretici ve kursiyerleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar için kıyafet dikiyor.

Halk eğitimi merkezlerindeki giyim ve dikiş kursları usta öğreticileri ve kursiyerleri, deprem bölgesindeki öncelikli ihtiyaçları dikkate alarak yoğun mesai ile üretimlerine devam ediyor.

Halk eğitim merkezlerinde depremzedeler için üretilen eşofman takımı, iç çamaşırı, atkı, bere, kazak, hırka ve eldiven gibi giyim ürünlerinin yanında uyku tulumu imalatı da yapılıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar yaptığı açıklamada, Artvin’deki 9 halk eğitim merkezinde bütün usta öğreticilerin kursiyerleriyle birlikte, deprem bölgesindeki vatandaşların kıyafet noktasında neye ihtiyacı varsa onları üretmenin gayreti içinde olduklarını söyleyerek, “Halk eğitim merkezlerimizde üretilen 4 bin 601 parça elbise ve kıyafeti, bir tıra yükleyerek deprem bölgesine göndermek üzere yola çıkardık. Oradaki çocuklarımızın, yetişkinlerimizin üşümemesi için katkı sağlamaya çalışacağız. Bir seferberlik halinde deprem bölgesine ürün üretmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Artvin küçük ölçekli bir il ama uyku tulumlarıyla gecelikleriyle, pançolarıyla, kıyafetleriyle bir tır dolusu ürünü oradaki insanlara ulaştırmak için çaba gösteriyoruz” dedi.

Kıyafet dikiminin koordinesini yürüten Valinin eşi Meral Doruk da Artvin’in çorbada tuzu olsun diye çalışmalar yürüttüklerinde değinerek, “Bizde halk eğitim merkezinde kıyafet dikip deprem bölgesine göndererek destek olmaya çalışıyoruz. Konteyner mahaller kurmak içinde bir taraftan çalışmalarımız devam ediyoruz. Karınca kararınca Artvin’inde çorbada tuzu olmasını istedik. İnşallah bu günleri biraz zaman alsa da birlik beraberlikle atlatacağız.” diye konuştu.

Artvin Halk Eğitim Merkezi dikiş kursu usta öğreticisi Suzan Koç Güner, yardımların gönül işi olduğunu ifade ederek, “Tüm arkadaşlarımızla kurslarımız kapattık. Burada afetzedeler için bir dikiş dikip bir şeyler yapıyoruz. Bölgede neye ihtiyaç varsa elimizde kumaşında özelliğine göre kıyafetler tasarlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Borçka halk eğitim merkezindeki çalışmalara katılan kursiyerlerden Selma Koç, depremden sonra yaşadığı üzüntü nedeniyle neredeyse hiç uyuyamadığını dile getirdi.

İnsanlığımızdan Utanıyoruz İnsanlığımızdan Utanıyoruz

Oradaki afetzedelere bir faydasının dokunması için halk eğitim merkezindeki kıyafet dikiş çalışmalarına katıldığını anlatan Koç, “Eşim diyaliz hastası onu bile unuttum burada depremzedelere bir şeyler yapmak için çaba sarf ediyorum. Bebek elbiseleri diktik. Şimdi büyükler için kıyafetler dikiyoruz. İnşallah bir faydamız dokunur. Gönüllü deprem bölgesine gitmek istedim. Orada hiçbir şey yapamazsam sobalarını yakarım, yemeklerini taşırım. Çok istedim ama eşim diyaliz hastası olduğu için onu bırakamadım.  Bu acıyı oradaki vatandaşlarımızla birlikte yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Hatice Diler

99f374fb-b007-4338-af9e-73121a6b

Editör: Haber Masası