İlk Meclis Toplantısı İlk Meclis Toplantısı


Yıllardır yürüttüğümüz mücadele sonucu elde edilen bu kazanım yetersizdir
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Artvin Temsilciliği, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarından sonra hekimlere yönelik maaş artışına ilişkin yazılı basın açıklaması yayınladı.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Artvin Temsilciliği, “ Ek gösterge düzenlemesinin sadece hekimler ve hemşireler için yapılacağı bilgisi paylaşıldı” diyerek bunun yetersiz olduğunu ifade etti.
SES Artvin Şubesi, Bakan Koca’nın açıklamalarına yazılı açıklama ile yanıt verdi. Açıklama şöyle:
“Dün hekim maaşları ve ek göstergesi için Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarını dinledik.
Yıllardır tüm sağlık emekçileri için 3600-7200 arası ek gösterge talep etmekteyiz. Bakanın açıklamasında ek gösterge düzenlemesinin sadece hekimler ve hemşireler için yapılacağı bilgisi paylaşıldı. Ayrıca yoksulluk sınırının çok altında, açlık sınırınınsa biraz üzerinde maaş alan sağlık emekçilerinden sadece hekimlere yönelik maaş artışı ifade edildi.
Yıllardır yürüttüğümüz mücadele sonucu elde edilen bu kazanım yetersizdir. Hekimlere uygulanacağı ifade edilen maaş artışları; mevcut ekonomik kriz, hayat pahalılığı içinde mesleğin niteliği ve iş riski hesaplandığında yetersizdir. Buna rağmen yürütülen mücadelenin ve talebin görülmesi açısından bir başlangıçtır.
“Bugün açıklanan sözlerin takipçisi olacağız”
Ancak; Sağlık Bakanının kaçırdığı bir nokta var. Sağlık ekip işidir. Bir düzenleme yapılacaksa ekibin her bireyi için adil bir şekilde yapılmalıdır. Ekip arasında derin uçurumlar yaratacak düzenlemeler yapılmamalıdır. İş barışını bozan bu tarz ayrımcı düzenlemeler sağlık alanındaki sorunları çözmek bir yana, daha da derinleştirmektedir.
Buradan Sağlık Bakanı’na, hükümete ve TBMM’de grubu bulunan tüm siyasi partilere sesleniyoruz:
Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin emekliliğe yansıyacak temel ücretleri yoksulluk sınırı üzerine çıkarılsın. Yıllardır sözü verilen ek gösterge 3600’den başlayarak kademeli olarak 7200’e kadar tüm sağlık emekçilerine uygulansın.”
Aynur Bağdat

Editör: Haber Merkezi