Evin Masraflarını Zor Karşılıyorum Evin Masraflarını Zor Karşılıyorum


TÜBİTAK Teşvik Ödülü alan Doç. Dr. Seydi Ahmet Satıcı için ödül töreni düzenledi
Bilim insanlarına verilen köklü ödüllerden biri olan TÜBİTAK Teşvik Ödülünü kazanan Eğitim Fakültesi PDR Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seydi Ahmet Satıcı’ya akademik çalışmaları ve başarılarından dolayı Üniversite adına ödül ve plaketi takdim edildi.
Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlük binasında düzenlenen ödül töreninde konuşan Doç. Dr. Seydi Ahmet Satıcı, “Ödül sosyal bilimlerde, fen bilimlerinde, mühendislik ve sağlık bilimlerinde verilen bir ödüldür. Bu ödül yalnız bir projeye verilen bir ödül değil, bir çalışmaya verilen bir ödül değil bilim insanlarının o zamana kadar yapmış olduğu akademik çalışmalara verilen bir ödül” ifadelerini kullandı.
Ödül aldığı çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan Doç. Dr. Seydi Ahmet Satıcı, “Ödül içeriği itibarıyla 40 yaşını geçmemiş bilim insanlarının uluslararası yapmış olduğu çalışmalar neticesinde verilen potansiyelini ortaya koymuş ve ileride daha iyi çalışmalar yapabilecek nitelikte olan bilim insanlarına verilen bir ödül. Ödül ordinaryüs Profesör Cahit Arf ile başlamış geçmişe ve derinlemesine sahip bir ödül. Ödül sosyal bilimlerde, fen bilimlerinde, mühendislik ve sağlık bilimlerinde verilen bir ödüldür. Bu ödül yalnız bir projeye verilen bir ödül değil, bir çalışmaya verilen bir ödül değil bilim insanlarının o zamana kadar yapmış olduğu akademik çalışmalara verilen bir ödül olarak nitelendirilebilir. Özellikle uluslararası alanda yapılan bilimsel çalışmalar bu ödülü almaya en büyük etken gösterilebilir. Benim çalışmalarım 4 ana başlık altında bu çalışmalar yürütüyoruz; Birincisi ölçme araçlarının Türkçe uyarlama çalışmaları, ikincisi psikoloji araştırmaları, üçüncüsü eğitim araştırmaları ve son olarak da covid 19 un ruh sağlığı üzerindeki etkilerini izlediğimiz çalışmalarla bu ödülü almış bulunmaktayız. Bu alanda akademik kariyerin boyunca 50'nin üzerinde özellikle uluslararası Saygın indekslerde yer alan bilimsel araştırmalar gerçekleştirdik bu araştırmalara 2700'ün üzerinde bilimsel çalışmalar atıf gösterdi bu da haliyle kayda değer çalışma olarak nitelendirilebilir. Alanım rehberlik ve psikolojik danışmanlık dolayısıyla hem teorik hem de pratik de görev alan birer akademisyenleriz. Teoride ruh sağlığının insanlara psikolojik sağlamlıklarının, psikolojik kırılganlıklarının, teknoloji bağımlılıklarının ne derece etkili olduğuna ilişkin çalışmalar gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.
Verilen ödülün değerine dair açıklama yapan Doç. Dr. Seydi Ahmet Satıcı, “Bu bağlamda üniversitemizin Bu listede yer alması bu kategoride yer alması oldukça mutluluk verici bir durum. Çünkü genelde bu ödülü alan bilim insanlarının daha geniş bir araştırma alt yapılarının yüksek lisans doktora öğrencileri çok daha büyük ekipleri olur bunlarla beraber daha fazla araştırma yapabilirler. Bu bağlamda genç bir üniversite olmamıza rağmen biz her türlü desteği görmemize ve her türlü imkâna erişmemizi nedeniyle böyle bir çalışma fırsatı bulduk ve elimizden gelen fırsatı değerlendirmeye çalıştık. Ben bu anlamda sayın rektörümüze ödüle bizi aday gösterdiği için üniversitemiz senatosundan adaylığı gösterildi aday gösterildiği için ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Bunlarla birlikte fakültemiz eğitim fakültesi çalışma arkadaşlarımız güzel bir uyum ahenk ve akademik bir ortamda birbirimizi destekler nitelikte akademik üretim yaptığımız meslektaşlarıma da ayriyeten teşekkür ediyorum. Umarım sizlerin de söylediği gibi bundan sonraki süreçte bu öldün tekrarlı bir şekilde üniversitemizin diğer öğretim üyeleri tarafından da alınır üniversitemiz hak ettiği yeri hak ettiği listelerde yerini almış olur” dedi.
Uğur Aykan

Editör: Haber Merkezi