Artvin'in en önemli turizm destinasyon merkezleri arasında yer alan Kafkasör Yaylası, yaz mevsiminin gelmesiyle ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Artvin kent merkezine 8 kilometre mesafedeki 1200 rakımlı Kafkasör Yaylası, doğal güzellikleri, piknik alanları, yürüyüş yolları, kamp yerleri ve ormanlarıyla her mevsim kentin en fazla turist çeken noktaları arasında yer alıyor.

Yaz mevsiminde ziyaretçi sayısının arttığı yaylada, bazı ziyaretçilerin çevreye bıraktığı çöpler doğaya zarar veriyor.

kafkasör çöp (2)

"Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali" ile adını dünyaya duyuran yayla ladin, sarıçam, kayın, gürgen ve ormangülü ağaçlarıyla kaplı doğasıyla her mevsim doğa tutkunlarına eşsiz manzara sunarken çöplerin çevreye atılması yaylanın adını lekeliyor.

Meşrubat şişeleri, ateş yakılan alanların etrafındaki plastik atıklar doğayı değil çöpleri ön plana çıkarıyor.

Öte yandan oturma alanlarına bazı kişiler tarafından zarar verilmesine de belediye tarafından tepki gösterildi.

Belediye Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da şu ifadeler yer aldı: “Hemşerilerimizin mesire alanı olarak piknik yaptığı Kafkasör Yaylamızdaki oturak ve masaların bulunduğu alandaki durumu ibret olması için yayınlamak zorunda kalıyoruz.

Geliyorsun temiz sağlam masa ve oturaklarda yiyorsun içiyorsun gidiyorsun bütün çöplerini etrafa yayıyorsun üstüne üstlük birde beton oturakları kırıyorsun evinde de böylemi davranıyorsun bu durumu Artvinli hiçbir hemşehrimize yakıştıramıyorum. Esef duyduğumuz bu görüntülere vesile olanları kınıyoruz.”

“Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak” “Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak”

kafkasör çöp (3)

Ziyaretçilerin doğaya saygılı olması ve geleceğimiz için atıklarını çöp kutularına atmaları önem arz ediyor.,

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası