Artvin de bir sürü genç üniversite sınavlarına hazırlanıyor. Sadece gençler diye ayırmamak da gerek orta yaşlı kesimler de hayallerinin peşinden gitmek için sınavlara giriyorlar. İlimizde bir sürü başarılı genç mevcut bir yandan da kendini geliştirmek için hangi yoldan gitmesi gerektiğini bilmeyen kişilerle dolu. 2023 yılında üniversite sınavına girecek bir öğrenci ne kadar başarılı olabilir orası meçhul. Neden diye sorarsanız eğitimi “eğitim” yapan durumlar artık yok. Uzaktan eğitimlerin artık var olduğu siyasi veya toplumsal bir olayda okulların hemen gözden çıkartılması zaten ne kadar eğitime değer verildiğini gösteriyor. Pandemi de otellerin açık olup ilk vazgeçilenlerden birinin eğitim olduğunu üzerinden kaç yıl geçse unutulmayacak bir durumdur.

Sınava hazırlanan öğrencilerin bir yandan kendini farklı alanlarda geliştirmek istemesi takdire şayan bir durum. Ama gel gör ki yapmak istedikleri, hedefledikleri durumları Artvin de, Borçka da hele ki Murgul da gerçekleştirmek zordur. Basit bir örnek vermek istiyorum İngilizce öğrenmek isteyen bir kişi Borçka da neye başvurmalı? Özel hocalar derseniz herkesin durumu çok da mükemmel değil bu ekonomide! Halk Eğitim Merkezinde verilen kurslar derseniz maalesef İngilizce öğretecek bir öğretmen dahi bulamıyorlar o yüzden de kimse bir dil öğrenemiyor. Artvin de bütün dilleri barındıran bir kurs merkezi olsa birçok kişi bu durumdan memnun kalacak. İmkansız bir olay değil bu tarz yerler açmak. Sadece bunu icraata dökecek doğru kişiyi bulmak eğitime önem veren birinin desteğini almak gerekir. Boşta kalan öğretmenler için de bir iş imkanı sağlanmış olur. Yabancı dil deyip geçmemek lazım başvuracağınız bir işte, hayatın merkezinde var olan bir durumdur. Veyahut yurt dışında seyahate gittiğinizde karşınıza çıkabilecek bir durumdur. Hangi yaşta olursanız olun öğrenmek, çaba sarf etmek her zaman sizi bir adım öne taşır…

Üniversite sınavlarına hazırlanırken bir diğer önemli konu hangi bölümü seçeceğindir. Yanlış seçimler zamanınızdan çalıp sizi etkileyebilecek durumlardır. Sakin bir kafa ile düşünüp ben gerçekten ne istiyorum diye sormalısınız kendinize. Aile baskısı sebebi ile yanlış seçimler yapılmamalı çünkü bu sizin hayatınız. Herkesin bir hedefi olmalı hedefsiz bir kişi her zaman duvara toslar. Üniversite okumak istemeyen de olabilir ama şundan bahsetmeliyim ki artık zincir marketlerde bile eleman alırken diploma soruyorlar siz düşünün gerisini! Kendi iş yerini açmak veya teknoloji devrinde olduğumuz için sosyal medyadan iş imkanı bulmak da olası bir durum. Hayatta her şey çok mümkün sadece ne istediğini bilmek yeterlidir.

Sevgili okuyucularım, eğitimsizliğin içerisinde doğru bilgiyi öğrenmek, eğitime önem vermek sizin elinizden de geçer o yüzden üniversite sınavlarına hedefleriniz için yüklenmeli ve bu hayat için bir gayenizin oluşması gerekir. Umut dolu, gerçekleştirecek hedeflerinizin var olması dileğiyle.