MERHABA...

Merhaba değerli dostlar. Uzun zamandır yazılı medyadan uzaktım ama sosyal medyada her zaman sizlerle beraberdim. Yüzlerce makale, yüzlerce haber yazdım.

Çok yakında Artvin Gazeteleri’ne haftada 2 gün yazacağım köşe yazılarımla sizlerle birlikte olacağım.

Köşe yazıları  gazetelerin en önemli yerini işgal eder. Köşe yazıları gazetelere anlam ve değer katar.  Hele de köşe yazarları bilgi, donanım ve içerik olarak yereli, geneli ve özeli kaleme alırken toplumu, memleketi temel edinir öne alırsa faydalarını saymakla bitiremeyiz.

Halkın, hakkın yanında yer alarak yazı yazan cesur yürekli tüm köşe yazarı meslektaşlarımıza buradan selamlarımı gönderiyorum.

Ben inandığım doğruları  korkusuzca dile getirdiğim sürece köşe yazarıyımdır. Yoksa “onu görme, bunu esgeç, şunu duyma” olacaksa hiç olmayayım daha iyidir! 

Siyasetten sanata, kültürden eğitime, çevreden doğaya her konuda elbette ki görüşümüz olacak. “Birileri yazıdan rahatsız olur” demeden yazabiliyorsanız “eyvallah” derim.

Köşe yazılarıma 2003 yılında 08 Haber’de başladığımızda AKP iktidara yeni gelmişti. O günden beri yanlışları, eksikleri, aksaklıkları, görevini yapmayanları korkusuzca yazdım. 

Beni mahkemeye verenler oldu. Hâkim karşısına gururla çıktım. Yazdıklarımı gururla savundum.

Aynı gazetede çalıştığımız bir başka köşe yazarı arkadaşımızla da tartıştık yazılarımızla.

Yani demokrasi ve düşünce özgürlüğü bir gazeteci için olmazsa olmazdır. Eğer gazete köşe yazarlarına sansür uygulamaz ise ortaya çok güzel gazetecilik örneği çıkar.  08 Haber Gazetesi bunu yapıyordu. O yüzden de 12 yıllık yayın hayatında Artvin’e damgasını vurmuştu. Bu vesileyle Sedat Varan’a bir kere daha Artvin adına teşekkür ediyorum.

Tabii ki bir köşe yazarı, eğer köşe yazarı olduğunu iddia ediyorsa yükümlülüklerini  ve sorumluluklarını da biliyor demektir.

Artvin Gazeteleri İsmet Başar’a köşe yazarlığı ile ilgili teklifi için çok teşekkür ediyorum.  Gazeteciliğini bildiğim için de kabul ediyorum.

İlk köşe yazım 1 Nisan’dan sonra başlayacak. Bu yazım siz değerli okuyucularımıza ön bilgi olması için yazıldı.

Artvin,  her şeyden önce cumhuriyet ve eğitim kentidir. Demokrasiyi, cumhuriyet değerlerini yaşayarak hayata tatbik ederek yaşatır.

Önümüzde hayati öneme sahip bir seçim söz konusu. Ben 20 yıllık gazetecilik hayatımda hiç bir zaman tarafsız olmadım. Tarafsızım diyenlere de yalan söylüyorsunuz! dedim. Ben tarafım;

Atatürk’ten yana

Cumhuriyetten,

Demokrasiden,

Halktan,

Haktan,

Doğruluktan

Yana sonuna kadar

yüzde yüz tarafım.

Bilmeyenler bilsin istedim.

27.03.2023

Artvin’ce Kalın