7 Okul e-Twinning Okulu olmaya hak kazandı
E-Twinning Programında Ödülü Alan Okullar ve Öğretmenlere Kalite Etiketi Ödülü verildi.
Ödül töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar "Çocuklarımızın bütün yeteneklerinin geliştirilmesi; onların ileride kültürel, sosyal ve akademik gelişimleri için önemli olduğundan Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çocuklarımızın bütünsel gelişimlerini önemsiyoruz. Ayrıca okullarımızda daha fazla sinerji oluşturmak için de projelerin önemine inanıyoruz ve yaptığımız projelerle hem okul içinde hem de okul dışında birçok başarılı çalışmaya imza atmak için gayret ediyoruz." dedi. Gelişim ve değişimlerin yakından takip edilmesi gerektiğini belirten Acar "2020 yılında 11 öğretmenimiz; 20 e-Twinning projesi ile 20 Ulusal Kalite etiketi, 5 Avrupa etiketi ödülü almaya hak kazanmıştır. 7 Okulumuzun da e-Twinning Okulu olmaya hak kazandı. İlimizde e-Twinning projelerinde büyük bir başarı artışı oldu. Diğer ülkelerdeki gelişim ve değişimleri yakından takip ederek sürekli gelişim ve değişim içinde olmaya gayret etmeliyiz. Salgın dolayısıyla 2020'de birçok eğitim ve çalışmanın çevrim içi olmasına rağmen ilimizde birçok başarılı çalışmaya imza attık. Bu başarılı çalışmalarından ötürü emeği geçen tüm yönetici ve öğretmenlerimize teşekkür ve tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
E-twinning ortamında daha kaliteli nasıl eğitim yapabileceklerinin arayışında olduklarını söyleyen Destek Servisi Mesleki ve Pedagojik Gelişim Sorumlusu Dr. Hülya Bal, “Bu yıl dünya bankası ile 160 milyon dolarlık bütçe ile yeni projeye başladık Türkiye Güvenli Okullaşma ve Uzaktan Eğitim (SSDE) Projesi. Eğitim kademelerinde Avrupa’da birliğe gidiliyor. Artık eğitimler uluslararasılaştırılıyor ve ISCED kurallarına göre standart bir hale gelecek. Böylece 2019 yılında pilot olarak başladığımız akademisyenlerle e-twinning projelerini yürütmek isimli projelerimizde, öğretmen akademisi projemizde dünyaya Avrupa’ya açılmaya başladık. Bu alanda da e-twinning kendini akademik olarak geliştirecek ve öğretmenlerimiz üniversiteden sonra alanda göreve başlıyorlar ama üniversitelerle irtibatını koparmayacak. Bunların hepsi portala 927 bin öğretmen Avrupa’dan 300 bin öğretmen Türkiye’den kayıtlı. 206 bin okul Avrupa’dan 52 bin Türkiye’den kayıtlı. Bu kadar eğitimci e-twinning ortamında daha kaliteli nasıl eğitim yapabiliriz şeklinde bir arada çalışıyorlar” diye konuştu.
Ödül töreni; okul yönetici ve öğretmenlere belge ve plaketlerin verilmesi ile sona erdi. Törenine; Artvin Vali Yardımcısı Onur Özaydın, Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran, Ulusal Destek Servisi Mesleki ve Pedagojik Gelişim Sorumlusu Dr. Hülya Bal ve Turan Göre ile okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.
E-Twinning Ödülü Alan Okullar ve Öğretmenler Şöyle:
e-Twinnnig Okulları
Gazi Ortaokulu okul müdürü Osman Pehlivan, öğretmenleri Serpil Doğan, İlknur Yıldız Süner, Hüseyin Günay Süner, Eylem Yüksel Karakurt, Esra Yasemin Levent, Özlem Tandoğan. Çoruh İlkokulu okul müdürü Fatih Avcı, öğretmeni Sinem Sönmez. Şehit Ömer Zeki Varan Anaokulu okul müdürü Sema Aydın Çelik, öğretmenleri Hülya Sabancı, Güldane Pehlivan, Seda Turan Alkan, Zeynep Özgür,Gül Sezgin. Arhavi Cumhuriyet İlkokulu okul müdürü Mesut Temiz, öğretmenleri Yeliz Şengül Pala, Bayram Pala, Sevda Dursun. Milli Egemenlik Anaokulu okul müdürü Ertürk Seçgün, öğretmenleri, Esin Ümmühani Üstünsöz, Elif Keskin Demir, Filiz Özden. 14 Mart İlkokulu okul müdürü Hakan Hacıosmanoğlu, öğretmenleri, Mine Torun Serdar, Nihal Aktaş Çakır. Vakıfbank İlkokulu okul müdürü Ercan Boz, öğretmenleri, Gül Köse, Semiha Ocakoğlu Köksal
Kalite Etiketliler
4 ulusal 1 Avrupa kalite etiketi alan Şehit Ömer Zeki Varan Anaokulu Öğretmeni Hülya Sabancı ve Okul Müdürü Sema Aydın Çelik. 2 ulusal 1 Avrupa kalite etiketi alan Borçka Cumhuriyet İlkokulu Sınıf Öğretmeni Emine Geçin ve Okul Müdürü Emin Demir. 3 ulusal kalite etiketi alan Milli Egemenlik Anaokulu Öğretmeni Filiz Özden Ve Okul Müdürü Ertürk Seçgün. 2 ulusal 1 Avrupa kalite etiketi alan Çoruh İlkokulu Sınıf Öğretmeni Sinem Sönmez ve Okul Müdürü Fatih Avcı. 1 ulusal 1 Avrupa kalite etiketi alan Şavşat Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Mervenur Güven ve Okul Müdürü Selahattin İşçi. 1 ulusal 1 Avrupa kalite etiketi alan Vakıfbank İlkokulu Sınıf Öğretmeni Gül Köse ve Okul Müdürü Ercan Boz. 2 ulusal kalite etiketi alan Borçka Cumhuriyet İlkokulu Sınıf Öğretmeni Gülümser Balcı ve Okul Müdürü Emin Demir. 2 ulusal kalite etiketi alan Hopa 14 Mart İlkokulu Sınıf Öğretmeni Mine Torun Serdar ve Okul Müdürü Hakan Hacıosmanoğlu. 1 ulusal kalite etiketi alan Gazi Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Serpil Doğan ve Okul Müdürü Osman Pehlivan. 1 ulusal kalite etiketi alan Arhavi Cumhuriyet İlkokulu Sınıf Öğretmeni Yeliz Şengül Pala ve Okul Müdürü Mesut Temiz. 1 ulusal kalite etiketi alan Kemalpaşa Kaya Çamurlu İlkokulu Sınıf Öğretmeni Bayram Pala. 1 ulusal kalite etiketi alan Şavşat Çiçek Nene Anaokulu Öğretmeni Havva Altun
Aynur Bağdat

Vatandaşlar dört gözle viyadüğü bekliyor Vatandaşlar dört gözle viyadüğü bekliyor

Editör: Haber Merkezi