Borçka Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Ahmet Tepecik, artritin eklem iltihabı olduğunu söyledi.

Yaş, genetik eğilimli hormonal faktörler, enfeksiyonlar, güneş ışınları ve sigara içenlerde artrit hastalığının oluştuğunu kaydeden Tepecik, eklemlerinde ağrıları olan vatandaşların yaşam kalitelerini etkilememsi amacı ile uzman doktorlara başvurmaları gerektiğini aktardı. 

İnsan için eklemlerin önemli olduğunu ifade eden Tepecik “Hepimizin hareketlerini sağlamasında çok önemli fonksiyonlarımız olan eklemlerimiz bulunuyor. Eklemler bizim hareketlerimizi kolaylaştırırken, diğer yandan da bunların yapısında bazı elemanlar bulunuyor. Kıkırdak, kemikler ve eklem sıvıları bulunuyor. Artritte burada eklem iltihabı demek oluyor. Artiritler birçok rahatsızlığa bağlı sebep olabiliyor. Genetik eğilimli hormonal faktörler, enfeksiyonlar, güneş ışınları, sigara içenlerde olabiliyor. Onun için eklemlerinde ağrıları olan insanların, kendi yaşam kalitelerini etkilememesi nedeni ile en kısa zamanda bir uzmana başvurup eklemleri ile ilgili tedavileri almaları gerekiyor” dedi. 

Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri, yıl sonuna kadar tüm illerde yaygınlaştırılacak Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri, yıl sonuna kadar tüm illerde yaygınlaştırılacak

Artrit hastalığının ağrı veren bir rahatsızlık olduğunu söyleyen Tepecik, hastalığın belirtileri hakkında şu sözleri dile getirdi “ Artritin altında yatan farklı sebepler farklı sistemik rahatsızlıklar olabileceği için eklem ağrıları ile şikayeti olan insanların doktora gözükmeleri, takip edilmeleri ve tedavi altına almaları gerekiyor. En azından sebebin ne olduğunu görmeleri gerekiyor. Artritin belirtileri genellikle ağrı ve hareket kısıtlılığıdır. Eklem şikayetlerinde ağrı ve hareket kısıtlılığı olan yahut yapısal bozukluk gören insanlar bunlar ile ilgili altta yatan sebebi öğrenmek için fizik tedavi rehabilitasyon uzmanlarına başvurmaları elzem bir durum olmuş oluyor. ” dedi.

Haber: Gülşen MAKAR 

Editör: GÜLŞEN MAKAR