51 yaşındaki evli ve iki çocuk annesi olan Emine Başar, aktif olarak üniversite eğitimine devam ediyor. Başarının yaş ve cinsiyetle alakası olmadığını vurgulayan muhtar adayı, 15 senelik esnaflık hayatında bilgisayarı ve bilgisayar programlarını öğrenerek ilçede fotoğrafçılık mesleğiyle tanınıyor ve aktif olarak gazetecilik ile uğraşıyor. Başarılı bir iş hayatının yanında çocukluk döneminin imkansızlıklarından dolayı hayali olan üniversite eğitimini ise 40’lı yaşlarındaki azmi ile Artvin Çoruh Üniversitesi Yönetici Asistanlığı bölümünü kazanarak ailesine ve çevresine her şeyin başarılacağını gösterdi.

"Teşekkür Çiçekleri Yerine Spora Destek Olun" "Teşekkür Çiçekleri Yerine Spora Destek Olun"

Emine Başar, 30 Mart 2023 yerel seçimlerinde Hopa Yukarı Kuledibi Mahallesi muhtar adayı olduğunu açıklayarak mahallesinde kadın elinin değmesi gerektiğini söyledi.

Yerel yönetimlerin en temeli olan muhtarlık görevinin zorluklarının farkında olarak uzun süredir muhtarlığa aday olma düşüncesinin var olduğunu söyleyen Başar, “Ev kadınsız olmaz ise mahalle ve köylerde kadınsız olmaz” diyerek aday olduğunu açıkladı.

Muhtarlık sürecinde vatandaşların sorun ve taleplerini yetkili kişilere iletmek için köprü vazifesi kuracağını dile getiren Başar, mahallenin konumu itibari ile ilçenin en yoğun köylerine geçiş güzergahı olmasından kaynaklı da önemli bir konumda olduğunu vurgulayarak Bölgenin Küçük Sanayi Sitesinin, İlçe hastanesinin mahalle ile yakınlığının önemine değindi. Mahallenin gelişmesi ile ilgili görmüş olduğu sorunların çözümünde aktif ve gerçekçi çözümler üretilmesi gerektiğine, özverili çalışıldığında mahalledeki sorunların ilçe kaymakamlığına, ilçe belediyesine ve il genel meclisine doğru aktarıldığında çözüme doğrudan ulaşarak ve yıllardır çözülemeyen sorunlar giderilmesi için sonuç odaklı adımlar atacağını aktardı.

Başar “Muhtarlık seçimi kazanıldığında tecrübeli ve mahalleyi iyi bilen aza ekibimizle birlikte doğrudan sorunun tespiti yapılıp çözüme ulaşılacak hamlelerde bulunarak her bir sorunu kendi içerisinde değerlendirip çözülmesi gereken konulara öncelik sırası vererek periyodik çalışmalarla sonuca varacağız. Mahallemizde bulunan bozuk yol sorunu, Dere yataklarının ve yağmur giderlerinin yetersiz kalma sorununu heyelan riski taşıyan bölgelerde gerekli adımların atılması ilk önceliğimiz olacaktır. İlk yılımızın ilk döneminde sorunların tespitini tamamlayıp raporlayıp çözüm önerilerimiz ile birlikte il koordinasyon toplantısına sunacağımız rapor ile birlikte mahallemize il ve ilçenin yönetimlerini, kamu kurumlarının güçleri ile buluşturacağız. Sosyal projeler ile mahallemizde bulunan öncelikli olarak çocukların ve kadınların mahallenin yönetiminde gelişiminde ve birliğinde bir araya getireceğiz. Mahalle şenlik etkinlikleri düzenleyerek güzel günlerde birlikteliği sağlarken kötü günlerimizde de mahallelimizi yalnız bırakmayarak cenazelerimizde gerekli olacak (sandalye. Masa, yağmurluk, çaydanlık) malzemelerin muhtarlık bünyemiz tarafından karşılanıp mahallelimizi bulunduğu her koşulda destekleyeceğiz. Mahallemiz genel sorunlarına kesin çözüm üretirken mahallelimizin sosyal ve ekonomik hayatına imkanlarımız ölçü destek vererek gerekli arayışlarında yanlarında bulunacağız. 5 yıllık görev süresince planlamalarımızı dönemsel süreçlere bölerek genelden bireye şeklinde hareket edilmenin önemini bilerek görevlerimizi doğrucu şekilde yerine getireceğiz. Projelerimiz hakkında seçim süresince genel bilgilendirmeler şeklinde mahallemize ve kamuoyuna ileteceğiz. Bizler Cumhuriyetin kadınları olarak kadın gücünü Nene Hatun’lardan, Sabiha Gökçen’lerden milli mücadele kahramanlarından, Halide Edip’lerden alıyor ve inanarak her türlü zorluğun üstesinden geleceğimizi biliyoruz” dedi.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: EDA BAŞAR ÖZKAN